Logo nationaalgolfmagazine.nl
Fraaie kamers in het Hotel De Korenbeurs.
Fraaie kamers in het Hotel De Korenbeurs. (Foto: )

Beste van Brabant in het Korenbeurs Open

Niet alleen het leven is goed in het Brabantse land, dat geldt ook voor het golfen. Voor Fairway Golftravel was dat een mooie aanleiding om die twee aspecten samen te brengen in het eerste Korenbeurs Open Golftoernooi, met twee dagen golf op de banen van Landgoed Bergvliet en Golfpark De Haenen. Voor de overnachtingen is het oog gevallen op het sfeervolle hotel De Korenbeurs in Made.

Brabant is natuurlijk de provincie van de gezelligheid, van de gemoedelijkheid en van gastvrijheid. Dat komt allemaal zeker terug in het Korenbeurs Golftoernooi van Fairway Golftravel, dat wordt gehouden van 4 tot en met 6 juni. Uitvalsbasis is Hotel De Korenbeurs in Made, dat bekend staat om zijn prima keuken en de gemoedelijke en gezellige sfeer.

Het gerenommeerde restaurant Fundi staat garant voor culinaire hoogstandjes, begeleid door een prima wijn. In de hotelbar annex bistro kan in een informele sfeer van drankjes en bistrogerechten worden genoten.
In de omgeving van De Korenbeurs zijn meer dan vijftien golfbanen te vinden. Fairway Golftravel liet voor dit toernooi het oog vallen op Landgoed Bergvliet en Golfpark De Haenen. Dat is een prima keuze, want zowel Bergvliet als De Haenen is een uitstekende baan met veel uitdaging en een eigen karakter.

Uitstraling

Landgoed Bergvliet heeft bijvoorbeeld op veel holes de uitstraling van een inland linkscourse, iets wat je in Brabant niet al te veel tegenkomt. Na de openingshole, een pittige par 3, loop je zo de rust en ruimte van het Brabantse land in. Veel bos, maar ook open delen en waterpartijen. De onlangs vernieuwde achttiende met de green geplaatst op een schiereiland is een waardig slot voor een uitstekende baan, waar kwaliteit vanzelfsprekend is. De horeca op Bergvliet heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. In het gezellige restaurant heb je prachtig zicht op de baan.

Karakter

Golfpark De Haenen ligt hemelsbreed nog geen vijf kilometer verderop, maar heeft weer een totaal ander karakter dan de ‘buurman’. Grofweg kan je De Haenen zelfs opdelen in vier stukken met elk een eigen karakter: parkland met grote vijvers, groene wetlands met bloeiende rough, een deel met veel bos en tot slot een heuvelachtig gebied met veel zandverstuivingen. Doglegs, lastige bunkers, vijvers en poelen maken het allemaal nog net even lastiger. Als je op de tee van de tiende hole staat, een par 3, dan zie je voor je de ’koninklijke’ vijver waar prinses Juliana ooit zwom. Gaat de blik naar rechts, dan ligt daar het oude zwembad waarin de missionarissen zwemles kregen. En net als op Bergvliet heerst ook bij De Haenen de Brabantse gastvrijheid.

Kortom, schrijf snel in voor het leukste golftoernooi van 2021. Het aantal plaatsen in het Korenbeurs Open is namelijk beperkt. Deelnemers krijgen 2 nachten verblijf in het gezelligste hotel van Brabant inclusief uitgebreid ontbijt, twee heerlijke diners, een wijn- en whiskyproeverij, twee dagen achttien holes golfen op twee prachtige banen, twee lunchpakketten, twee keer koffie bij aankomst op de banen, leuke prijzen, wedstrijdleiding en een welkomstgeschenk. De prijs voor dat alles bedraagt slechts 295 euro per persoon.

Aarzel niet, en bel 0251-674430 of stuur een e-mail naar christa@fairwaygolftravel.nl

Meer berichten