Logo nationaalgolfmagazine.nl
Het Najeti Hotel ligt direct aan de golfbaan van Saint Omer.
Het Najeti Hotel ligt direct aan de golfbaan van Saint Omer.

De grote hoogtes van uitdagend Saint Omer

Frankrijk heeft een bijzondere plaats in het hart van veel Nederlanders. Jaarlijks trekken we met honderdduizenden naar het land van vin et paturain. Maar de vaderlandse golfers hebben nog steeds wat minder met Frankrijk. Onterecht, want je hoeft niet eens heel ver de grens over om al een uitstekende golfbaan te treffen: Saint Omer.

Golfers die daar al eens waren, weten precies wat we bedoelen. Op zo’n vier uur rijden vanaf Utrecht tref je een prachtig complex met twee courses: Le Val en La Drève. De eerste is een volwaardige baan met achttien holes, de tweede telt negen holes. Hoewel natuurlijk ook La Drève een prima course is, gaat de meeste aandacht doorgaans uit naar Le Val. Dat is natuurlijk met een reden.

Le Val is de baan die de – Nederlandse – bezoekers bijzonder enthousiast maakt. Achttien prachtige holes met alles wat je je als golfer maar kunt wensen. Hoge kwaliteit van onderhoud, waardoor je altijd op een perfecte fairway loopt en op uitstekende greens putt. Maar ook vooral de grote hoogteverschillen spreken topt de verbeelding. Oplopende fairways, hellende fairways; zie er maar mee om te gaan als eenvoudige Nederlandse golfer die gewend is aan ons platte polderland. Over één ding zijn trouwens verreweg de meeste golfers die Le Val al eens hebben gespeeld het eens: maak gebruik van een buggy. Dat verhoogt absoluut het speelplezier op deze baan.

Uitzichten

Le Val heeft ook nog prachtige uitzichten in petto. Vergeet niet daar af en toe ook even van te genieten. Verder kent de baan een aantal holes met blinde schoten. Altijd leuk, altijd een uitdaging. Heb je hier nooit eerder gespeeld, dan verdient het wellicht ook aanbeveling een baanboekje mee te nemen, als de buggy niet is uitgerust met een modern gps-systeem.

Een verblijf kiezen als je Saint Omer wilt spelen, is niet heel moeilijk. Aan de baan ligt het Najeti Hotel, dat volledig is ingericht op golfers. Het hotel heeft 81 kamers, waarvan een deel uitzicht heeft op de golfbaan. Het restaurant The Lodge is sfeervol ingericht en ook daar kijken de gasten naar de verrichtingen van de golfers in de baan. Daarnaast is er nog de brasserie Le Ristandèl voor een wat snellere hap. Op het terras is het prachtig en prettig, zeker als het zonnetje z’n werk doet en je heerlijk kunt genieten van een goed glas wijn bij het natafelen na een mooie ronde golf.

Golfarrangementje biedt ook deze accommodatie aan met de zekerheid van geld terug indien de bestemming code oranje of zelfs rood meekrijgt.

Meer berichten