Logo nationaalgolfmagazine.nl

Martijn & Jan Kees

Beste Martijn,

Reizen in deze tijden?

Ik begrijp dat iedereen wel op stap wil, zeker de golfers. Maar wanneer is er weer sprake van de terugkeer van het oude normaal? In de zomer? Na de zomer? Wie het weet mag het zeggen, maar ik ben slecht van vertrouwen.

Onlangs heb ik Reis door mijn kamer herlezen, dat al in 1984 door Maarten Biesheuvel werd geschreven. ‘Ik zal u door mijn kamer laten reizen tot het u duizelt!’, zegt de vorig jaar overleden auteur. Kopen die bundel, maar wel bij een lokale boekhandelaar.

Het kan natuurlijk geen kwaad om alvast wat te boeken, mits het reisbureau of de touroperator een goede annuleringsregeling heeft. Wat ik nu doe? Je zult het niet geloven, maar deze 68-jarige heeft een Playstation gekocht. Officieel voor de kleinkinderen, maar ook voor mijzelf. Ik speel deze week op de TPC van Scottsdale. Ik zit op de bank, koffie of thee naast mij, terwijl de regen op de ramen klettert. Ik ben daar ooit geweest. In 1998 geloof ik. Alle herinneringen komen weer naar boven, terwijl ik vecht voor par op de negende. Ik ben daar een uurtje of wat ook echt. Volgende week reis ik door naar Florida. Speel ik de TPC Sawgrass. En jij? Ook een Playstation? Of heb je al iets geboekt?

Groeten,

Jan Kees

Hi Jan Kees,

De Playstation is aan mij nooit besteed geweest. Vroeger – toen het nog een Commodore 64 was – al niet, en daar is nooit wat aan veranderd. Ja, de graphics zijn prachtig, het is alsof je in een film loopt waar jij de hoofrolspeler aanstuurt, maar het blijft een spelletje. Het enige dat me ooit een beetje triggerde was de Wii-variant. Daarbij moest je nog proberen een echte swing te maken, al leerde mijn zoon me heel snel dat je – onderuit gezakt op de bank – met een doeltreffende polsbeweging hetzelfde resultaat behaalde.

Nee, ik kan eerlijk gezegd niet wachten om een van de zonnige banen die je in die spellen tegenkomt weer eens in het echt te spelen. Eén keer ben ik sinds vorig jaar maart nog naar het buitenland geweest, en één keer maakte ik een binnenlandse reis. Reis lokaal als evenknie van koop lokaal. Maar eerlijk gezegd kan ik niet wachten om mijn paspoort weer eens te pakken. Reizen in eigen land is leuk, in veel gevallen ook mooi, maar er gaat weinig boven een mooie rioja op een Spaans terras of een grote pint in het clubhuis na een verwaaide ronde linksgolf aan de Schotse kust.

Martijn

Meer berichten