Logo nationaalgolfmagazine.nl
De Gelpenberg mag zich opnieuw voorbereiden op de komst van de Pro Golf Tour.
De Gelpenberg mag zich opnieuw voorbereiden op de komst van de Pro Golf Tour. ((Foto: Nationaal Golfmagazine))

De Gelpenberg in herkansing met Pro Golf Tour

De Gelpenberg mag in de herkansing. De course bij het Drentse Aalden wilde vorig jaar het vijftigjarig bestaan luister bijzetten met het organiseren van een toernooi in de Pro Golf Tour, maar zoals vrijwel alles in het rampzalige jaar 2020 viel ook dat in het water. Nu krijgt Gelpenberg een nieuwe kans. Begin september staat het Coevorden Gelpenberg Open op de kalender van de Pro Golf Tour.

Alles was er vorig jaar klaar voor, iedereen op De Gelpenberg keek uit naar het geplande toernooi van de Pro Golf Tour, dat paste in een reeks van festiviteiten rond het vijftigjarig jubileum van de club. Het was een enorme domper dat het evenement uiteindelijk geen doorgang kon vinden, net als zoveel festiviteiten rond dat halve eeuwfeest van de Drentse club.

Dat jubileum kunnen ze in Aalden niet meer overdoen, maar voor het toernooi van de Pro Golf Tour werd ingezet op een herkansing. Dat is gelukt. Van 1 tot en met 4 september wordt er in Aalden gespeeld door de professionals van het derde niveau van Europa. De naam van het evenement is veranderd in Coevorden Gelpenberg Open, mede refererend naar Coevorden als de gemeente waar De Gelpenberg onder valt.

De Pro Golf Tour is dus één van de satellietcircuits waarop jonge of volhardende professionals kunnen proberen een kaart te verdienen voor de Challenge Tour, het tweede niveau van de European Tour. Veel professionele golfers zijn daarom ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. De Gelpenberg kreeg de laatste jaren wel al een aantal nationale topevenementen toebedeeld.

De Pro Golf Tour kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland. In het verleden hebben grote namen onder wie Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling deelgenomen aan deze wedstrijden. De Gelpenberg heeft een aantal wildcards toegewezen gekregen, een mooie kans om (regionale) talenten in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan dit toernooi.

Kouwenaar

Er loopt inmiddels een respectabel aantal Nederlandse pro’s rond op de Pro Golf Tour. Zo kunnen onder andere Koen Kouwenaar, Philip Bootsma, Mike Toorop, Stan Kraai, Dylan Boshart, Berry Jole, Peter Melching en Mats Markovits in actie komen op De Gelpenberg.

,,De Pro Golf Tour is trots dat we in september opnieuw terecht kunnen op De Gelpenberg voor het Coevorden Gelpenberg Open’’, stelt Peter Zäh, toernooidirecteur van de Pro Golf Tour. ,,De Gelpenberg is een topbaan, die met de ligging in Noordoost-Nederland in de buurt van de Duitse grens ideaal is voor Duitse en Nederlandse golffans. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een mooie bijdrage is voor onze Tour en dat het een enorm succes zal worden.’’

Niels Boysen, binnen de NGF verantwoordelijk voor topgolf, is blij met de komst van de Pro Golf Tour naar Drenthe. ,,Ik wil De Gelpenberg feliciteren met de Pro Golf Tour 2021. Daarnaast wens ik ze veel succes met het organiseren van het toernooi. De Gelpenberg is een prachtige golfbaan met een ambitieus bestuur en geweldige vrijwilligers. Ik weet zeker dat het toernooi een succes gaat worden’’, stelt Boysen.

Trots

En uiteraard is er ook tevredenheid en trots bij De Gelpenberg zelf dat voor het tweede jaar op rijd de organisatie van een toptoernooi is binnengehaald, al wordt het dan - hopelijk - de eerste keer dat er daadwerkelijk zal worden gespeeld. ,,De keuze voor De Gelpenberg door de Pro Golf Tour is een erkenning van de topkwaliteit van de baan en past helemaal in de ambitie van onze vereniging om zich te kunnen blijven meten met de top van Nederland’’, vindt voorzitter Marcel Kocks. ,,Ook de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, onze moederorganisatie, is heel blij en trots dat dit toernooi bij ons georganiseerd wordt.’’

Meer berichten