Logo nationaalgolfmagazine.nl
<p>De tweede hole van de New Course op Les Bordes. De baan wordt in juli geopend.</p>

De tweede hole van de New Course op Les Bordes. De baan wordt in juli geopend.

Prachtig Les Bordes breidt uit

In de vallei van de Loire ligt één van de beste golfcomplexen van Frankrijk. Misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar dat kan zeker veranderen met de komst van een tweede prachtige course met achttien holes. Die wordt in juli geopend, en dan is Les Bordes in alle opzichten een topbestemming.

De locatie van Les Bordes is heel bijzonder. Naast het historische dorpje Beaugency, vijftien minuten van het Chateau de Chambord en niet meer dan negentig minuten rijden van Parijs ligt het landgoed van 1400 hectare in de prachtige omgeving van de vallei van de Loire en het bos van Sologne. Een regio die valt onder het werelderfgoed van UNESCO door de historische kastelen, middeleeuwse dorpjes en prachtige wijnen.

Het landgoed Les Bordes is het thuis van de prestigieuze Les Bordes Golf Club, een club met nog vooral privéleden die ernaar streeft de beste combinatie van 46 holes van continentaal Europa te bieden. Daarbij natuurlijk de Old Course, een ontwerp van de fameuze Robert Von Hagge, dat al wordt beschouwd als één van de meesterwerken van Europa. Daar komt straks in juli de New Course bij, die uit de koker komt van architect Gil Hanse. Hij leverde ook het ontwerp van een vorig jaar geopende korte baan met tien holes, de Wild Piglet, waarmee het totaal aantal holes op 46 komt. Die Wild Piglet heeft overigens bij Golf.com nu al een plaats gekregen bij de beste 25 par 3-courses ter wereld.

De New Course is het eerste ontwerp van Gil Hanse op het vasteland van Europa, maar hij heeft er werkelijk een plaatje van gemaakt. De course, waarvoor ook nog eens een kwart miljoen nieuwe heideplanten werden aangebracht, past naadloos in de omgeving. Hanse heeft alles uit de kast gehaald om het karakter van de natuur te bewaren en daarin de holes neer te leggen. Dat resulteerde in een geweldige golfbaan die qua karakter precies aansluit bij de geroemde Old Course.

Als de baan straks in juli wordt geopend, heeft Les Bordes alles in huis voor een geweldig verblijf voor de hele familie. Want naast de golfcourses heeft het landgoed nog veel meer te bieden, met zwembaden, meren, strandjes, watersport, boogschieten, paardrijden en trails voor biking en hiking.

Meer berichten