Logo nationaalgolfmagazine.nl
Het fraaie Double Tree Islantilla Golfresort, met de eigen golfcourse van Islantilla.
Het fraaie Double Tree Islantilla Golfresort, met de eigen golfcourse van Islantilla.

Veelzijdige Costa de la Luz weer binnen bereik

Het kriebelt en het broeit bij de Nederlandse golfers. Ruim een jaar moeten we al binnen onze landsgrenzen het vertier zoeken, waar we juist altijd enorm liefhebbers waren van leuke golfreizen. Maar die tijd komt terug, en dat gaat ook niet meer al te lang duren. Wat is er dan leuker dan nu al een leuke bestemming uitzoeken? Zoals het uiterste westpuntje van Spanje, met El Rompido en Islantilla.

Als de tijd voor reizen terugkeert, is dat niet meteen een tijd voor verre reizen. We zullen het moeten doen met wat ‘binnen bereik’ is, en dan is het vooral slim te kijken naar het zuiden van Europa. Islantilla is daarbij een perfecte keuze. Door de ligging in het uiterste zuiden van Spanje is de bestemming zonzeker, en is het er al vroeg in het seizoen lekker warm. Bovendien is Islantilla makkelijk aan te reizen. Vliegen kan op de Portugese luchthaven Faro, die op een uurtje rijden ligt.

Met 3D Golfvakanties heb je als golfer meerdere opties in het gebied van Islantilla en omgeving. Prachtig is natuurlijk het luxueuze Double Tree Islantilla Golfresort. Een onderkomen met vier sterren, dat voorziet in alle luxe die je je als golfer maar kunt wensen. Het resort heeft recent een flinke verbouwing ondergaan, waarbij onder andere de kamers zijn aangepakt. Resultaat: meer luxe, meer sfeer, meer ruimte. Ideaal om te verblijven en golf te combineren met relaxen.

Dat kan natuurlijk ook in Isla Canela, waar je de keuze hebt tussen twee luxueuze hotels: het Melia Atlantico Isla Canela en Hotel Isla Canela Golf. Allebei vier sterren, en allebei inclusief vijf greenfees.

Geliefd

Ietsje verderop ligt dan nog het bekende El Rompido Golf Hotel, dat al vele jaren een geliefd onderkomen is bij Nederlandse golfers. Het vijfsterren resort is voorzien van alle luxe en beschikt over fraaie en ruime kamers. Vanuit de comfortabele kamers heb je een fantastisch uitzicht over de golfcourse, de Middellandse Zee, of zelfs beide. Het resort beschikt over een heerlijke spa en een goed uitgeruste gym. Je kunt lekker genieten van de buitenzwembaden en hun terrassen, of de wandeling naar het strand maken. Hoe dan ook, is het genieten op El Rompido.

Als het gaat om golf heeft El Rompido misschien wel het meest te bieden, met twee uitstekende courses van achttien holes. Je kunt kiezen tussen de Campo Norte en de Campo Sur, beide ontworpen door Alvaro Arana. De Campo Sur ligt het dichtst bij het clubhuis en is een technische baan met uitstekende greens. De Campo Norte ligt midden in het natuurgebied van Marismas del Río Piedras. De baan ligt wat hoger dan de Campo Sur, vraagt om goed course management, maar is voor iedereen een plezier om te spelen.

Ietsje verderop ligt het Islantilla Golf Resort, dat beschikt over drie lussen van negen holes. Uitstekende en uitdagende banen, waar ook ooit nog eens de European Tour is neergestreken voor een toernooi: de Tour España Masters van 1995. De holes slingeren zich tussen de woonwijken en delen van het hotel door. Soms heb je uitzicht op de nabijgelegen oceaan.

Pijnbomen

Daarnaast is er ook nog Bellavista Golf Club, met achttien holes in een fraaie omgeving vol pijnbomen en andere vegetatie. De baan ligt ook tussen bebouwing en iets verder van de kust, maar zoals de naam van de baan al aangeeft zijn de uitzichten fraai.

Alle hotels liggen in Huelva, de Spaanse provincie die het dichtst bij de Portugese Algarve ligt. Huelva is niet alleen beroemd vanwege zijn kuststreek van waaruit Christoffel Columbus zijn ontdekkingsreizen, maar ook door het bergachtige binnenland. Dat is befaamd om de uitmuntende ham, de jamón de bellota. Het plaatsje El Rompido ligt in een riviermonding met een landtong die de rivier afschermt van de zee. Dit kleine, rustige dorpje ligt dichtbij de beste stranden van Huelva, te bereiken met de boot vanuit de haven, en beschikt over een paar kleine (vis)restaurantjes. Wat verder langs de kust liggen enkele grotere plaatsen.

Kijk voor meer informatie op de website 3dgolfvakanties.nl

Meer berichten