Logo nationaalgolfmagazine.nl
Dustin Johnson maakt in het najaar de winnende putt voor een handjevol leden van Augusta.
Dustin Johnson maakt in het najaar de winnende putt voor een handjevol leden van Augusta.

Tweede keer Masters binnen een halfjaar

Toegegeven, we hebben anderhalf jaar moeten wachten op de Masters van 2020, maar het voordeel is dat de golfliefhebbers zich nu alweer kunnen verkneukelen op de tweede Masters binnen een halfjaar. Van 8 tot en met 11 april is het op Augusta weer tijd voor de hoogmis van de golfsport.

De beelden staan nog helder op het netvlies. Dustin Johnson veroverde zijn eerste groene jasje, alleen ten overstaan van slechts een handjevol leden van Augusta. Geen toeschouwers, geen crowds, en al helemaal geen roars in het toernooi dat befaamd is om de enorme belangstelling van de fans. Maar die waren vorig jaar dus voor het eerst niet welkom, en dat leverde een surrealistische editie op, met in Johnson wel een uitstekende winnaar.

Maar diezelfde Johnson kan dus ook de speler worden die het kortst in de historie van het evenement zichzelf regerend Masters-winnaar heeft mogen noemen. Als het tegenzit voor de nummer één van de wereld blijft die eer voor hem beperkt tot slechts een halfjaar. Tenzij Johnson er natuurlijk straks in slaagt zijn titel te prolongeren.

Ook vreemd zal natuurlijk de afwezigheid zijn van Tiger Woods. De winnaar van 2019 in misschien wel de meest emotionele Masters ooit, zou er normaal gesproken altijd bij zijn op Augusta, dat mag worden beschouwd als de achtertuin van Woods. Maar de gevolgen van het ernstige ongeval dat hem onlangs overkwam, staan natuurlijk een hernieuwd optreden in de weg. Het zou al een wonder zijn als Woods sowieso de Masters kan opluisteren met zijn aanwezigheid als toeschouwer.

Hoe dan ook wordt het weer een week genieten van geweldig golf op één van de meest aansprekende banen ter wereld. De magnolia’s staan ongetwijfeld weer in bloei, de greens liggen er strak bij, en de caddie’s zullen weer gekleed zijn in onberispelijk witte overalls, en de strijd zal meeslepend worden. Geniet van de Masters 2021, waarvan de inleidende schermutselingen zoals de befaamde Par 3 Contest plaatshebben op 5, 6 en 7 april. Vervolgens gaat het op 8 april los met de eerste ronde. De laatste ronde wordt gespeeld op 11 april.

Meer berichten