Logo nationaalgolfmagazine.nl
Justin Thomas als trotse winnaar van The Player Championship.
Justin Thomas als trotse winnaar van The Player Championship. ((Foto: golfsupport.nl))

Justin Thomas keert het tij met zege in Players

Het leek allemaal niet echt het jaar te zijn van Justin Thomas. Het overlijden van zijn grootvader Paul, het ongeval van vriend Tiger Woods en uiteraard ook nog de openbare kruisiging nadat hij tijdens een ronde een opmerking maakte die gretig werd uitgelegd als homofoob. Maar met de winst in The Players Championship keerde Thomas het tij.

Lang kleefde er een negatief etiketje aan Justin Thomas. Met name zijn opmerking tijdens het Tournament of Champions werd hem flink aangerekend. Na een slechte slag bestempelde Thomas zichzelf als ‘faggot’, zoiets als een mietje. In de huidige maatschappij zijn mensen er dan als de kippen bij om je te bestempelen als homohater, homofoob en meer van dat soort onzin. Thomas moest bloeden voor een opmerking die de doorsnee golfer elke ronde wel een keer maakt. De ‘cancel cultuur’ maakt zo helaas ook z’n opwachting in de golfsport. Thomas ging diep door het stof, maar moest wel toezien hoe zijn sponsor Ralph Lauren afhaakte, iets wat ook veel zegt over de ruggengraat – of het ontbreken daarvan – bij het kledingmerk.

Ook bij Ralph Lauren zullen ze zich nu wel eens achter de oren krabben, en zich afvragen of ze niet al te snel achter de absurde verontwaardiging zijn aangemarcheerd. Want Justin Thomas is vooral weer pósitief in het nieuws. Zeker na zijn fraaie overwinning in The Players, het toernooi dat vorig jaar nog na één ronde werd gestopt als gevolg van de opmars van Covid-19. Thomas had de langste adem in een prachtig gevecht met Lee Westwood, de beste speler ooit die nooit een Major won. Dat gebeurde nu ook niet, al is The Players natuurlijk geen echte Major, maar wordt het toernooi al algemeen gezien als de vijfde Major.

Thomas was op de slotdag de beste, daaraan hoefde niemand te twijfelen. Hij maakte een achterstand van drie slagen op Westwood goed. Een bogey van de 47-jarige Engelsman op de beroemde zeventiende hole betekende het einde van het gevecht.

,,En ik heb hard gevochten vandaag’’, vertelde Thomas. ,,Dit was waarschijnlijk één van mijn beste rondes van tee tot green in mijn leven. Ik heb in het verleden op televisie gekke dingen zien gebeuren, en ik ben blij dat ik nu aan de goede kant van die gekheid zit’’, besloot Thomas, die ook nog eens een cheque van liefst 2,7 miljoen dollar incasseerde. Dan heb je de polootjes van Ralph Lauren ook niet meer nodig.

Meer berichten