Logo nationaalgolfmagazine.nl
Catriona Matthew bij het kunstwerk op Gleneagles.
Catriona Matthew bij het kunstwerk op Gleneagles.

Catriona Matthew onthult kunstwerk Solheim Cup

Op Gleneagles staat sinds eind april een bijzonder kunstwerk. De creatie van de Schotse kunstenaar Jephson Robb is een ode aan de overwinning van Team Europe in de Solheim Cup van 2019. Captain Catriona Matthew kwam het kunstwerk onthullen.

Aan de Solheim Cup van 2019 wordt in Nederland nog weleens met heel veel plezier teruggedacht door Anne van Dam, die deel uitmaakte van het winnende Team Europe. Maar ook bij captain Catriona Matthew heeft de zege een speciaal plekje in haar hart. ,,De overwinning van Team Europe is voor mij één van de grootste prestaties in mijn loopbaan. Ik weet zeker dat dit prachtige kunstwerk in de toekomst duizenden bezoekers van Gleneagles herinnert aan een buitengewone Solheim Cup, die ik zeker nooit meer zal vergeten.’’

Jephson maakte een kunstwerk van één meter en 75 centimeter hoog, gelijk aan de gemiddelde lengte van de speelsters. Hij liet zich inspireren door door het bloedstollende moment waarop de Noorse Suzann Pettersen de winnende putt holede voor Team Europe, wat één van de hoogtepunten van het sportjaar 2019 opleverde.

Het beeld staat naast de eerste tee van de PGA Centenary Course.

Meer berichten