Anne van Dam zoekt naar de juiste vorm

Algemeen
Anne van Dam: 'Spel gaat nu de goede kant op'.
Anne van Dam: 'Spel gaat nu de goede kant op'. ((Foto: golfsupport.nl))

Voor Anne van Dam is het seizoen op de LPGA Tour inmiddels vijf wedstrijden oud. Die brachten de Arnhemse nog niet direct wat ze ervan hoopte, maar Van Dam constateert wel dat ze de stijgende lijn heeft gevonden.

Golf is natuurlijk bij uitstek een sport van cijfertjes, maar niet alles laat zich in getallen vangen. Wie puur naar de kille cijfers kijkt, ziet dat Anne van Dam vijf toernooien speelde dit jaar, en daarbij drie keer de cut miste. In de andere twee was plaats 31 de hoogste notering. De Order of Merit van de LPGA Tour biedt ook weinig houvast. Daar neemt de 25-jarige Arnhemse met plaats 106 een positie in die geen recht doet aan haar kwaliteiten, maar ook in die lijst tellen nu eenmaal de harde cijfers.

Anne van Dam heeft nog steeds de potentie om potten te kunnen breken op de LPGA Tour, daarvan zijn de kenners wel overtuigd. Haar swing wordt nog altijd gezien als één van de beste in professioneel golf, maar het rendement dat Van Dam daaruit haalt, is nog onvoldoende. Met vijf overwinningen op de Ladies European Tour én een Solheim Cup achter je naam, is het echter wel duidelijk dat er bij Van Dam nog veel rek in zit. Dat voelt de Arnhemse zelf ook wel. In ieder geval op de korte termijn.

Na het Kapolei Championship op het idyllische Hawaii constateerde de naar de juiste vorm zoekende Van Dam dat het allemaal nog niet geweldig is. ,,In het weekend heb ik daar in ieder geval niet mijn beste spel kunnen laten zien’’, erkent ze. Maar Van Dam voelt dat de juiste vorm eraan komt. ,,Ik ben echt heel enthousiast over de richting waarin mijn spel zich nu ontwikkelt.’’

Dat mag ze begin mei laten zien, als de LPGA Tour naar Azië gaat met toernooien in Singapore en Thailand. Eind mei wordt er dan weer gespeeld in de Verenigde Staten.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27