Logo nationaalgolfmagazine.nl
Anne van Dam, zestiende in de Pure Silk Championship.
Anne van Dam, zestiende in de Pure Silk Championship. ((Foto: golfsupport.nl))

Beste klassering dit jaar voor Anne van Dam

Het lijkt erop dat Anne van Dam op de LPGA Tour de boel weer op de rails heeft. De Arnhemse reikte in het Pure Silk Championship tot een zestiende plaats, en dat is verreweg haar beste klassering in dit seizoen.

Haar derde seizoen op de LPGA Tour bracht Anne van Dam tot nu toe nog niet wat ze ervan hoopte. De starts was moeizaam, met gemiste cuts en niet al te hoge klasseringen als ze de schifting wel overleefde. Maar Van Dam zag recent zelf al licht. ,,Mijn spel gaat nu echt de goede kant op’’, constateerde de 25-jarige Arnhemse.

Dat bleek te kloppen, want in het Pure Silk Championship liet ze weer iets zien van de Anne van Dam die op de Ladies European Tour af en toe iedereen haar wilde oplegde en bij tijd en wijle zelfs in haar eentje een baan afbrak. Op de course in Williamsburg boekte Van Dam haar beste resultaat van het seizoen. Ze eindigde op de zestiende plaats, die ze wel moest delen met acht andere speelsters. Met een score van drie onder par zat ze weliswaar tien slagen achter winnares Wei-Ling Hsu, maar voor Van Dam zal louter de progressie in haar prestaties hebben geteld.

Van Dam kwam op de River Course van het Kingsmill Resort niet boven par. In de eerste en de vierde ronde kwam ze tot 71 slagen, precies level. Daar tussenin produceerde ze een ronde van 69 en een ronde van 70 slagen. Maar eigenlijk was alleen de tweede ronde heel steady. Daarin noteerde Van Dam alleen twee birdies, en verder louter parren. Op de overige rondjes had ze zonder twijfel wel iets aan te merken, want daarin maakte ze weliswaar voldoende birdies, maar maakte ze ook te veel fouten. In elk van die ronden kwam ze tot vier birdies. Daar stonden echter zeven bogeys en twee dubbel bogeys tegenover. Daar zit dus echt nog ruimte in.

Van Dam maakte door dit resultaat wel een stap op de ranking. Ze verdiende op een haar na vijftien mille en schoot van plaats 112 naar plek 92. Twintig plekken winst, en dat is altijd prettig.

Dewi Weber

Een niveau lager in de Verenigde Staten komt Dewi Weber uit op de Symetra Tour, en ook zij leverde een goede prestatie, op haar beurt in de IOA Golf Classic. In Florida sloot Weber af met de achtste plaats, met een totaal van drie onder par. Voor Weber was die achtste plek een evenaring van haar beste positie dit seizoen. Eerder eindigde ze ook als achtste in de Casino Del Sol Golf Classic.

Op de ranking van de Symetra Tour – omgedoopt in de race naar de kaart – speelt de 24-jarige Weber vooralsnog geen voorname rol. Ze staat op plaats 27 met iets meer dan twaalfduizend dollar aan verdiensten in zeven gespeelde toernooien.

Meer berichten