Logo nationaalgolfmagazine.nl

Martijn & Jan Kees

Beste Martijn,

Juni is de maand met lange dagen en misschien wel een verdere afbouw van de corona-beperkingen. Ik weet dat jij op het lijstje met meest-gespeelde-ronden-ondanks-alle-lockdown maatregelen eenzaam bovenaan staat. Maar zit er nog meer in het vat? Zoiets als zoveel mogelijk holes spelen op de langste dag? Of een paar honderd ballen slaan in een hole-in-one challenge? Of worden het gewone rondjes in een poging je handicap te verlagen? Nu we het daar toch over hebben: wat voor invloed heeft het nieuwe World Handicap System op jou ‘cijfer’? Omhoog? Omlaag? Vreemde sprongen?

Juni is behalve de maand met lange dagen ook die van het EK voetbal en het US Open op Torrey Pines. Met negen uur tijdsverschil tussen de Amerikaanse westkust en Nederland kun je er wel van uitgaan dat de laatste putt in de nacht van zondag 20 op maandag 21 juni om een uur of drie valt. Volgens mij is het dan bijna licht. Kun je meteen door naar de baan voor een vroeg rondje.

Zie ik je op de eerste tee? Neem ik koffie mee.

Groeten,

Jan Kees

Hi Jan Kees,

Zo’n golfmarathon op de langste dag lijkt me geweldig en staat al jaren op de bucketlist. Ooit kwam ik tot bijna zestig holes op één dag. Een aardig eindje, al is er zeker ruimte voor meer. Maar ja, probeer dat nu maar eens voor elkaar te krijgen met al die overvolle banen.

Ook de meest-gespeelde-ronden-ondanks-alle-lockdown-maatregelen zat er niet in. Niet door de volle banen, wel door de volle agenda. Waar veel niet door kon gaan het afgelopen jaar, verscheen Golfers Magazine gewoon tien keer, maar mede omdat reizen nauwelijks mogelijk was, vroeg dat veel van de creativiteit én tijd.

De versoepelingen komen dan ook als geroepen, net als die lange dagen dat doen. Al is het jammer dat de maand mei een van de koudste ooit was en flink nat bovendien. Het echte zomeravondgolfgevoel laat nog even op zich wachten. Doodzonde want na het eten even negen holes is een van de fijnste dingen die er is. Net als een rondje zomerochtendgolf, misschien wel direct na het US Open ja, waarom niet? Zondagavond even een paar uurtjes slapen, de laatste negen van het US Open kijken, een stukje tikken voor onze website, door naar de baan voor negen héél vroege holes en daarna op het terras plaatsnemen voor een vroeg ontbijt. Het plan zal vast sneuvelen in goede bedoelingen, maar voor dit moment zeg ik: zwart, zonder suiker.

Martijn

Meer berichten