Barcelona is óók golf: arrangementen met zeven topbanen

Algemeen
De prachtige Real Club de Golf El Prat nabij Terrassa is een must voor de fijnproevers.
De prachtige Real Club de Golf El Prat nabij Terrassa is een must voor de fijnproevers.

door Eric Korver

Nu met name Europa langzaam wordt gevrijwaard van de beknellende regels en beperkingen die de bestrijding van Covid-19 met zich meebracht, zoeken ook golfers weer letterlijk de grenzen op. En wat is er dan prettiger dan comfortabel reizen met eigen auto naar een zonzekere bestemming met prachtige golfcourses? Dan is Barcelona een uitstekende keuze.

Op het moment van schrijven draagt het Spaanse vasteland nog code oranje, maar dat kan nooit lang meer duren. De ontwikkelingen op het Iberisch schiereiland zijn uitermate positief, en Spanje zelf is al klaar om toeristen te ontvangen. Zeker ook uit Nederland. Zelfs nu al is een reis naar Spanje goed mogelijk, met name met eigen vervoer. Dan is Catalonië meteen een prima optie. De meeste noordelijke Spaanse regio langs de Middellandse Zee ligt grofweg 1500 autokilometers verwijderd van Utrecht, en da’s natuurlijk heel goed te doen. Met een overnachting onderweg bijvoorbeeld, maar zeker ook in één keer.

En rond Barcelona zit je dan als golfer weer hartstikke goed. Barcelona is namelijk méér dan de Sagrada Familia, de Ramblas en Parc Güell. Barcelona is óók golf. De regio van de Catalaanse hoofdstad herbergt tal van interessante golfcourses en zelfs ook een aantal heuse topbanen. Zeven courses hebben zich verenigd onder de naam Barcelona Golf Destination. ,,We willen de mogelijkheden voor golfers in de omgeving van Barcelona meer onder de aandacht brengen’’, vertelt Veronika Schöbel, commercieel manager van Club de Golf Llavaneras. ,,Want we hebben samen veel te bieden, maar dat is altijd wat onderbelicht gebleven. Nu is het tijd om ons te profileren, en dat doen we door ook onze gezamenlijke sterkste punt te benutten: de stad Barcelona. Op die manier gaan we ons sterk maken als nieuwe toeristische golfbestemming.’’

Die zeven banen representeren zo ongeveer het beste wat Catalonië op golfgebied te bieden heeft, al hoort het noordelijker gelegen PGA Catalunya daar vanzelfsprekend ook bij. Maar El Prat, Terramar, Llavaneras, Vallromanes, Montanyà, Barcelona en La Roca schaarden zich samen onder de vlag van Barcelona Golf Destination.

Pareltje

Als je dan bijvoorbeeld al even El Prat eruit pikt, dan heb je meteen een pareltje te pakken. Niet voor niets draagt die course officieel het koninklijke predikaat ‘Real Club de Golf’. Komt ook doordat El Prat bij de oudere clubs van Spanje hoort. Opgericht in 1950 speelde El Prat lange tijd op dezelfde plek nabij de luchthaven van Barcelona. Dat was echt een klassieke course, waar meerdere malen het Open de España werd gespeeld. De laatste keren gebeurde dat in 1998 en 1999.

Twee jaar later verhuisde de club door de uitbreiding van het vliegveld naar de huidige locatie nabij Terrassa. Daar heeft de club de beschikking gekregen over twee courses van achttien holes. Die liggen aan de voet van het Parc Natural de Sant Llorenc del Munt il’Obac. Een hele mond vol, maar wel een prachtig gebied, waarvan de bergen de golfcourse een fraai uitzicht geven. Als je Barcelona kiest om te golfen, moet je deze baan zeker in je planning opnemen.

Oude ledenbaan

Maar die andere zes zijn ook de moeite waard, en dat maakt kiezen lastig. Club de Golf Lavaneras is misschien bij Nederlanders niet zo heel bekend, maar dat kan nu weleens gaan veranderen. Overigens heeft dat ook te maken met het karakter van de club. Llavaneras is echt een oude ledenbaan, die in het verleden niet echt open stond voor gasten. ,,Maar dat is nu anders’’, verzekert Schöbel. ,,Wie wil spelen, is bij ons welkom. We hebben een prachtige baan voor ze in petto, met fantastische uitzichten.’’ Llavaneras bestond vorig jaar liefst 75 jaar en zit nog altijd op dezelfde locatie: tegen een heuvel gebouwd, met fantastische uitzichten.

Club de Golf Barcelona heette voorheen Masia Bach, en dat is nu de naam geworden van de 18-holes course. Die ligt werkelijk op een schitterende locatie met een indrukwekkende bergketen op de achtergrond. Mooie hoogteverschillen geven de course een extra dimensie. Maar ook Vallromanes, Montanyà, La Roca en Terramar (pal aan de kust bij het leuke plaatsje Sitges) zijn de moeite waard.

Barcelona Golf Destination heeft aantrekkelijke arrangementen samengesteld, waarbij normaal gesproken ook bezoeken aan de grote attracties van de stad Barcelona en zelfs het bijwonen van een thuiswedstrijd van FC Barcelona kunnen worden betrokken. Er is ook de Barcelona Golf Pass, waarmee je alleen kunt spelen. Kijk zelf eens op de website barcelonagolfdestination.com

Golf Barcelona ligt in een schitterende omgeving met prachtige uitzichten.
art cover
Genieten in Drentsche Golf Lodge
14 mrt, 13:20
art cover
Reken af met stress op de golfbaan: tips om ontspannen te spelen
14 mrt, 13:18
art cover
Komend weekeinde barst de competitie in de hoofdklasse weer los
14 mrt, 13:17
art cover
Alles wat golf te bieden heeft in de Holland Golf Show
14 mrt, 13:16
art cover
Darius van Driel doet het met prachtige overwinning in Kenia
14 mrt, 13:15
art cover
De indrukwekkende golfcourse Thracian Cliffs in Bulgarije: elke hole zeezicht
1 mrt, 09:00
art cover
Nederlands Golfmuseum kijkt terug met expositie 'Golf in voormalig Nederlands-..
29 feb, 09:00
art cover
Voor Darius van Driel komt met winst in Kenia een droom uit
28 feb, 10:58