Feestelijke tiende editie Capels Senior Open

Algemeen
Vrolijkheid bij de deelnemers aan een eerdere editie van het Capels Senior Open.
Vrolijkheid bij de deelnemers aan een eerdere editie van het Capels Senior Open.

Op de course van de Capelse wordt dit jaar voor de tiende keer het Futureproof Capels Senior Open gehouden. Dat jubileum staat borg voor een feestelijke editie.

Het Capels Senior Open is in die tien jaar uitgegroeid tot een evenement dat een vaste plaats heeft gekregen op de kalender van veel oudere golfers. Het evenement wordt dit keer gehouden van 1 tot en met 3 oktober. De Capelse is daarbij uiteraard de vaste plaats van handeling. Gelegen nabij het laagste punt van Nederland is de door Donald Harradine ontworpen baan in Capelle aan den IJssel inmiddels uitgegroeid tot een goed onderhouden, prachtige en volwassen parkbaan met veel idyllische waterpartijen die echter tegelijkertijd een verraderlijke rol in het golfspel kunnen spelen. De niet al te lange baan lijkt gemaakt voor senior golfers die de uitdaging van precies spel op een weinig vergevingsgezinde baan aandurven.
Omdat het de tiende keer is dat het Senior Open wordt georganiseerd is de strokeplay wedstrijd voor teams die bestaan uit twee heren, twee dames of een gemengd koppel dit keer extra feestelijk. De spelvorm is fourball better ball. Het Senior Open is, zoals de naam al aangeeft, een open wedstrijd waar door de jaren heen steeds meer senior golfers uit het hele land aan meedoen.

Finaledag

De eerste achttien holes worden gespeeld op vrijdag 1 of zaterdag 2 oktober. Bij inschrijving kan een voorkeur voor de eerste wedstrijddag worden aangegeven, dan wel de mogelijkheid om op één van beide dagen te spelen. Voor de finaledag op zondag 3 oktober plaatsen zich vijftig teams. Voor de einduitslag wordt de behaalde score van de eerste ronde opgeteld bij de behaalde score van de finaledag. Het team met de laagste bruto score van alle categorieën is de uiteindelijke overall winnaar en mag de CSO Wisseltrofee in ontvangst nemen.
In verband met dit tiende Futureproof Capels Senior Open wachten er vele andere prijzen op de deelnemers, die al bij inschrijving naast een doos golfballen ook een speciaal voor dit jubileum vervaardigde oersterke golfparaplu ontvangen.
Voor de spelers die van ver komen en graag dichtbij de golfbaan willen overnachten, is er op de site www.seniorgolfopen.nl een mooie aanbieding van het Van der Valk hotel Nieuwerkerk. Op diezelfde website kan ook meteen worden ingeschreven voor het toernooi. U dient zich dan wel eerst te registreren op de website alvorens te kunnen inschrijven. Het door u aangemaakte wachtwoord zal gekoppeld worden aan uw NGF-nummer.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27