Van Dijk en Boere winnen DJO op Toxandria

Algemeen
Het traditionele winnaarsdiner: Rosanne Boere en Felix van Dijk genieten. (Foto Tribute2Sports / Bert van der Toorn)
Het traditionele winnaarsdiner: Rosanne Boere en Felix van Dijk genieten. (Foto Tribute2Sports / Bert van der Toorn) (Foto: )

Het Dutch Junior Open heeft weer nieuwe winnaars in de boeken. Nadat het evenement van vorig jaar werd geschrapt, voegden nu Felix van Dijk en Rosanne Boer hun naam toe aan de lange lijst van illustere winnaars van het toernooi bij Toxandria.

Het was bijna allemaal weer ouderwets op de oude baan bij het Brabantse Molenschot. Grote talenten, topgolf, mooie prestaties. Wat alleen nog wel opviel, was het grote contingent Nederlandse spelers, en daarmee meteen het ontbreken van veel buitenlandse toppers. Het Dutch Junior Open trekt altijd talenten van over de hele wereld, maar dat is dit jaar door de invloed en vooral de beperkingen van Covid-19 simpelweg nog niet mogelijk.

Dat het toernooi daarmee vooral Nederlandse spelers terugvond aan de bovenzijde van de ranking, was niet verwonderlijk. Zowel bij de meisjes als bij de jongens was er een winnaar van eigen bodem, waar bij de jongens zelfs de volledige top acht roodwitblauw kleurde. Felix van Dijk boekte de grootste zege uit zijn loopbaan, en hetzelfde geldt eigenlijk voor de nog wat onbekendere Rosanne Boere.

Spannend

Bij de jongens was het in de derde en laatste ronde – één ronde werd geschrapt wegens noodweer – allemaal nog spannend. Naast Van Dijk waren daar ook Kiet van der Weele, Nevill Ruiter en Jorden Bing Jurriëns kanshebbers. Alle vier bleven ze onder par, maar met maximaal een slag verschil, waardoor er geen grote verschuivingen meer plaatsvonden. Ruiter maakte nog wel een birdie op de achttiende, maar wist dat hij een eagle nodig had om een play-off af te dwingen. Van Dijk had even eerder zijn slag al geslagen met birdies op twaalf, dertien en veertien, en daarmee bleek hij het verschil te hebben gemaakt. Met een totaal van zes onder bleef hij Ruiter een slag voor, die op zijn beurt een slag overhield over Van der Weele.

Bij de meisjes was het iets minder spannend. Rosanne Boere legde een goede basis met een opmerkelijke eerste ronde van louter parren. Via een omweg kwam Noa van Beek ook tot een score level par, en ook in de tweede ronde tekenden beide speelsters voor dezelfde score, waardoor ze exact gelijk de slotronden in gingen. Daarin maakte Van Beek simpelweg meer fouten dan Boere, die zo beslag legde op de eindzege met een totaal van plus twee, twee slagen minder dan Van Beek.

Felix van Dijk zien we door zijn winst later dit jaar terug in het Dutch Open op Bernardus.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27