Het tiende jubileum!

Algemeen
Liesbeth Pauwels.
Liesbeth Pauwels. (Foto: Ralph Reniers Media 2021)

Het jaar 2021 is officieel het jaar van mijn tiende jubileum als Titleist Performance Institute gecertificeerd professional en golf performance coach. Aan iedereen die al enkele jaren trouw mijn artikelen leest in Nationaal Golfmagazine (en daarmee aan de slag gaan): dankjewel!

Dankjewel aan iedereen die mij heeft gesteund en mij blijft aanmoedigen in mijn wereldwijde missie van een fitte golfgemeenschap. Ook mijn collega’s die ervoor zorgen dat ik me thuis voel in deze branche, bedankt. Dank ook aan iedereen die met mij een TPI-screening heeft doorlopen, open heeft gestaan om mijn werk te ontvangen tijdens een evenement, in groepslessen, bij presentaties of op mijn Golf Yoga Retreat is overgegaan tot het aankopen van mijn online golfyoga golffitness training. Mijn geweldige loyale klanten voor hun langdurig vertrouwen in mijn aanpak: bedankt!

Impact

Ik voel me intens dankbaar voor wat ik in die afgelopen tien jaar heb kunnen betekenen. Om het fysieke aspect in de wereld van golf onder te aandacht te brengen en projecten te ondersteunen die echt impact maken. Om samen te werken met beleidsmakers, community leaders en PGA-professionals en om vooruitdenkende academies te adviseren. Dat mijn visie onderdeel heeft mogen zijn van het eerste wetenschappelijke onderzoek in Nederland naar de effecten van een fysieke golf warming-up. Ik ben dankbaar omdat ik nog steeds doe waar ik zoveel passie voor voel en ik kijk er naar uit om nog zoveel meer te leren, te mogen delen en te ervaren. Dit is echt nog maar het begin. 

Reflectie en lessen

Na tien jaar coachen en zes jaar ondernemen gaat het voor mij steeds minder om de buitenkant. En juist wel over diepgang. Over impact en integratie. Over cultuur en over echte transformatie. Over doen en zeggen wat ertoe doet. Daarom deel ik hier mijn grootste lessen van de afgelopen jaren. Mijn uitnodiging is om deze even bij je te laten bezinken. 

  • Bouw eens wat langer aan hetzelfde en watch the magic happen. Er ligt een hele simpele strategie voor het oprapen waar de meerderheid overheen kijkt, en dat is de strategie van doorbouwen op hetzelfde. ?
  • Het resultaat waar we naar verlangen kan zo om de hoek zijn. Heb geduld en vertrouwen dat het komt. Net zoals deze metafoor: wanneer we een zaadje planten, moeten we erop vertrouwen dat de bodem voedingsstoffen, zonlicht en water bevat dat het gaat helpen groeien. Dat zijn de principes van groei. Als we elke dag de grond opgraven om te zien of het zaadje groeit, zullen we het steeds opnieuw moeten planten, omdat we het ecosysteem van de zaadjes onderdrukken. 
  • Vertrouw dat alle tijd, energie en geld die er al in jouw doel is gestoken ALTIJD waardevol is. Zelfs wanneer je je ultieme doel niet bereikt. Elke uitdaging brengt een doorbraak met zich mee en maakt je sterker of wijzer. Het geluk zit immers op de weg naar je dromen toe en bevindt zich niet in een achievement. Enjoy the ride.
  • Verzamel een team om je heen, en blijf met datzelfde team doorbouwen. Het is belangrijk dat je zelf in je doel gelooft, maar goede, eerlijke en oprechte gespecialiseerde coaching heeft voor mij alle verschil gemaakt. 

Jouw kansen

De mogelijkheden om met mijn methode aan de slag te gaan zijn enorm. Vanuit het comfort van je eigen huis kun je met mij oefenen. Er is meer dan zes uur aan oefeningen, stretches en workouts beschikbaar. Je kunt nog steeds instappen in mijn eerste onlinetraining ’Fundamental Routines’. Mijn allernieuwste training ’Full Body Freedom’ in samenwerking met Me And My Golf, is nu ook beschikbaar. Als je nieuw bent met specifieke training voor golfers, of als je je deze winter erin wilt verdiepen, dan adviseer ik om gewoon te starten met deze supervoordelige onlinetrainingen. Je kunt de training gewoon volgen in jouw eigen tijd en op jouw tempo doen. Beide series zijn overigens perfect met elkaar te combineren en te integreren. Daarnaast nemen ook clinics en presentaties op clubs toe aan populariteit. Deze B2B events zijn altijd super leerzame momenten waar de positieve energie ook mega voelbaar is.

Vermenigvuldig

Club community leaders en vooruitdenkende professionals die de ’Fundamental Routines’ beschikbaar willen stellen voor hun members en daarmee direct een positieve impact op de vitaliteit en gezondheid van hun golfers maken, dat vind ik gewoon doen wat er toe doet. Je kunt via info@lpgolfperformance.nl een aanvraag hiervoor indienen en dan kijk ik persoonlijk met je mee naar de mogelijkheden en kansen. Je helpt mijn missie uiteraard ook als je mijn artikel deelt met jouw netwerk. Maar je helpt er vooral andere golfers mee. 

Oh, en mocht je al zoiets hebben dat mijn tips je geholpen hebben of wanneer je het gevoel hebt geïnspireerd te zijn door mijn visie, hoor ik heel graag van je. ??Ik ben serieus benieuwd naar jouw reactie. Laat je het me weten in een berichtje? Dat kan makkelijk via een Instagram dm @lp.golf.performance. Op naar de volgende tien jaar!

Liesbeth Pauwels

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27