Even ontsnappen op Monte Rei

Algemeen
De prachtige combinatie van holes dertien en veertien op Monte Rei.
De prachtige combinatie van holes dertien en veertien op Monte Rei.

De Algarve heeft altijd al aantrekkingskracht gehad op de Nederlandse golfers, maar juist nu is het helemaal lekker om even de Portugese zuidkust op te zoeken. Weg van de winter, weg van grijs, koud en nat, en zeker ook even ontsnappen aan alle beperkingen vanwege corona. En dan is Monte Rei een fantastische bestemming waar je alles even vergeet en kunt genieten van een geweldige golfcourse.

Niet zomaar is Monte Rei al jaren achtereen uitgeroepen tot de beste golfcourse van Portugal. Het ontwerp van Jack Nicklaus zelf is een absoluut juweeltje. Hij wist wel raad met meer dan duizend hectare land tot z’n beschikking in het ruige gebied nabij de grensrivier de Guadiana en toverde dat om in een golfbaan die je heel lang bijblijft als je daar eenmaal hebt gespeeld.

Overigens zal Nicklaus afgelopen zomer zijn adem even hebben ingehouden. In augustus woedde er een flinke bosbrand aan de oostelijke Algarve, die ook Monte Rei bedreigde. De course ontsnapte uiteindelijk. Slechts een koffiehuisje nabij de oefenfaciliteiten ging in vlammen op. De natuur rond de baan kreeg wel een flinke tik, maar herstelt zich alweer.

En dus kan er deze winter – gelukkig – gewoon golf gespeeld worden op Monte Rei. Voor elke golfer is dat een feest. Al vanaf de eerste hole weet je waar je aan toe bent. Monte Rei is geen course waar je zomaar even lukraak een bal kunt slaan vanaf de tee. Zo heeft Jack Nicklaus de baan ook nooit bedoeld. Op elke hole moet je nadenken. Wie zijn ontwerp wil bedwingen, moet wel van goede huize komen.

Privébaan

Wat het ontwerp van Nicklaus ook kenmerkt, is een bijzonder opvallend aspect. Dat heeft niets met de moeilijkheidsgraad van de baan te maken, maar alles met het benutten van de ruimte die hem beschikbaar was gesteld. Op vrijwel geen enkele hole heb je zicht op een andere hole. Je ziet geen mens in de baan, behalve de spelers uit je eigen flight. Het enige dat je soms ziet, is de Atlantische Oceaan, of de bergen van de Serra do Caldeira~o. Dat geeft het unieke gevoel te spelen op een privébaan. Heel bijzonder.

Tja, en wat verder natuurlijk kenmerkend is voor Monte Rei, is het hoge niveau van de service. Alles, maar dan ook álles is top. Shop, restaurant, kleedkamers; alles ademt de luxe die Monte Rei ook graag wil uitstralen. Het restaurant kreeg medio december opnieuw een Michelinster toegekend. Spelen hier is echt een belevenis.

Verblijven overigens ook. Golfarrangementje biedt bijvoorbeeld de zeer luxe appartementen nabij het clubhuis aan. Die beschikken allemaal over twee of drie slaapkamers, en een prettiger verblijf is nauwelijks denkbaar. Met de competitie in aantocht heeft Golfarrangementje ook een mooie aanbieding voor groepen vanaf zes personen. Die geldt voor de maanden januari en februari. Een beetje haast met boeken is daarbij overigens wel geboden, stelt Dennis van Leuwen van Golfarrangementje. ,,Heel Europa wil blijkbaar naar de Algarve, want teetijden worden snel schaarser.’’

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27