Droomgolf: Spectaculair Nefyn

Algemeen
Afbeelding

Er zijn zo van die banen die elke golfer lijkt te kennen. De Ierse baan Old Head of Kinsale is er zo eentje. Begrijpelijk. Spectaculaire holes bovenop een klif dat ver de Keltische Zee in loopt. Spectaculaire greenfee ook. Wie daar gewoon ergens in de zomer een keer een balletje wil slaan, moet daarvoor maar liefst 375 euro (!) neertellen. Ja, voor achttien holes.

Nee, dan Nefyn & District, in Wales. Gelegen op een schiereiland aan de noordelijke kust. Nefyn is niets minder spectaculair dan z’n Ierse soortgenoot. Sterker, Nefyn is misschien nog wel spectaculairder. Nefyn heeft 27 holes, maar de negen die je echt niet mag missen, heet tegenwoordig The Point. Dat is de originele Old Course. Die ligt voor een groot deel op een smal klif, met net genoeg ruimte voor twee fairways om elkaar te passeren. Links en rechts: een gapende afgrond. Bijzonder is de afslag naast de vuurtoren voor de vijfde hole. Daar heb je een prachtig uitzicht. Bij helder weer kun je met een beetje mazzel de Ierse kust zien. Een extra attractie is de Ty Coch, een fameuze pub op het strand, die je makkelijk tussen twee holes even kunt bezoeken voor een drankje.

En nog een belangrijk verschil met Old Head: de greenfee. Op Nefyn betaal je in het hoogseizoen voor achttien holes 56 of 66 pond. Wil je ze alle 27 spelen, komt er negen pond bij. Een absoluut koopje voor een onvergetelijke ervaring.

Website: nefyn-golf-club.co.uk/

art cover
Genieten in Drentsche Golf Lodge
14 mrt, 13:20
art cover
Reken af met stress op de golfbaan: tips om ontspannen te spelen
14 mrt, 13:18
art cover
Komend weekeinde barst de competitie in de hoofdklasse weer los
14 mrt, 13:17
art cover
Alles wat golf te bieden heeft in de Holland Golf Show
14 mrt, 13:16
art cover
Darius van Driel doet het met prachtige overwinning in Kenia
14 mrt, 13:15
art cover
De indrukwekkende golfcourse Thracian Cliffs in Bulgarije: elke hole zeezicht
1 mrt, 09:00
art cover
Nederlands Golfmuseum kijkt terug met expositie 'Golf in voormalig Nederlands-..
29 feb, 09:00
art cover
Voor Darius van Driel komt met winst in Kenia een droom uit
28 feb, 10:58