Droomgolf: kippenvel op kliffen

Algemeen
Afbeelding

Voor we verder gaan: dit is géén animatie, géén grap van iemand die handig is met Photoshop. Dit is echt. Dit is Cape Kidnappers, wellicht één van de meest spectaculaire golfcourses in de wereld. Alleen de aanblik al geeft de ware golfliefhebbers kippenvel. Hier wil je spelen!

Cape Kidnappers Golf Course ligt in Nieuw-Zeeland, op de kliffen van Hawk Bay op het noorder eiland nabij het plaatsje Hastings. De baan is een ontwerp van Tom Doak, par 71 en 6510 meter lang. Tja, en spectaculair. Laten we het zo maar noemen.

De opening van Cape Kidnappers Golf Club in 2004 bleef niet onopgemerkt. De baan werd meteen aangemerkt als één van de nieuwe wonderen in de wereld van golf. Cape Kidnappers bezet ook in veel lijstjes een plaats bij de beste honderd golfbanen ter wereld.

Het goede nieuws is: als goedwillende amateur mag je er ook gewoon spelen. Het slechte nieuws: het kost wat. De greenfees voor bezoekers lopen uiteen van omgerekend 200 tot 400 euro in laagseizoen en hoogseizoen. Dat laatste is dan natuurlijk wel de Nederlandse winter.

O ja, wel opletten als je toch besluit de reis naar Nieuw-Zeeland te ondernemen. Vanwege het agrarische karakter van het land hebben ze er nogal strenge regeltjes als het op reizigers aankomt. Iedereen met een golfset of golfschoenen wordt grondig gecontroleerd. Modder aan je schoenen of clubs, en je hebt een vette boete te pakken. Wordt het toch nog een heel duur rondje op Cape Kidnappers.

Website: robertsonlodges.com

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27