Het winnende zestal van Houtrak, met als derde van rechts de individuele winnaar Michael Kraaij.
Het winnende zestal van Houtrak, met als derde van rechts de individuele winnaar Michael Kraaij.

Houtrak treurt na winst Barometer

Algemeen

Het zal niet vaak voorkomen dat een team zich ongemakkelijk voelt na een overwinning, maar bij de golfers van Houtrak was dat toch wel het geval. Het team legde beslag op de eindzege in de Barometer, de traditionele opwarmer voor de hoofdklassers. Maar dat was eigenlijk juist niet de bedoeling.

,,We wilden onszelf hier natuurlijk wel goed laten zien, maar tegelijkertijd wilden we de Barometer liever niet winnen’’, stelde Houtrak-captain Mike Korver na de rondgang op de baan van Princenbosch. Dat verdient natuurlijk enige uitleg. Het heeft alles te maken met historisch besef en ook een beetje bijgeloof. De winnaar van de Barometer is vervolgens in de competitie namelijk nóóit landskampioen geworden. En dat noodlot wilde eigenlijk geen van de deelnemende clubs over zichzelf afroepen.

Op Princenbosch, dat alweer twee jaar geleden op de Eindhovensche winnaar werd van de laatste Barometer voorafgaand aan een competitie die nooit werd gespeeld, kwamen dit keer twaalf ploegen in actie. Slechts de teams van Goyer en de Gelpenberg ontbraken. Vanwege de vorst werden de foursomes in de ochtend geschrapt, waardoor iedereen in singles een ronde stableford tegen par speelde.

Bij Houtrak hadden ze niet direct het idee dat ze dat als beste hadden gedaan. Het team kwam binnen met 203 punten en had het gevoel dat er toch wel clubs waren die dat beter hadden gedaan. Maar daarmee kwam de meervoudig landskampioen bedrogen uit. De Eindhovensche en de Hoge Kleij bleven nog het dichtst in de buurt, maar eindigden wel op liefst dertien punten achterstand. De Noordwijkse gaf als nummer vier zelfs 23 punten toe. Ook individueel was de club uit Halfweg de beste. Michael Kraaij kwam tot 39 punten en dat was een score waaraan niemand kon tippen.

Klaar

Korver was na afloop natuurlijk best content met het optreden van zijn team. ,,Het zegt in ieder geval dat we lekker bezig zijn geweest deze winter en aan de goede dingen hebben gewerkt. Iedereen bij ons lijkt klaar voor de competitie, al valt er natuurlijk naar andere teams toe niet zoveel af te lezen aan dit resultaat.’’

Buiten kijf staat dat de hoofdklassers staan te trappelen om eindelijk weer eens een volwaardige competitie te spelen. Dat is namelijk alweer drie (!) jaar geleden. Zowel in 2020 als in 2021 werd de gehele competitie geschrapt. ,,We hebben er echt veel zin in, iedereen is gemotiveerd’’, stelde Korver dan ook. ,,Sowieso zijn we heel blij dat we eindelijk weer eens mogen spelen. De competitie is altijd al leuk, maar als je ‘m niet speelt merk je pas hoezeer je die mist. De hele teamsfeer ontbreekt dan. Nu zijn we alweer vanaf oktober aan het trainen met elkaar, aan het toewerken naar dat ene doel. Dan voel je meteen weer hoe leuk dat is.’’

De competitie in de Hoofdklasse begint op zaterdag 19 maart. De heren in Poule 1 spelen op de Hilversumsche, terwijl de teams uit de andere poule in actie komen op de Haagsche. Bij de dames – die pas een week later spelen om de Thermometer – wordt de eerste speelronde afgewerkt op de Noordwijkse en de Rosendaelsche.

Houtrak-captain Mike Korver (r) ontvangt de Barometer uit handen van Richard Beenackers van Princenbosch.
Afbeelding
Joost Luiten is weer fris in het hoofd Algemeen 17 sep, 11:30
Afbeelding
Episch Espiche Algemeen 18 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Talent Steven Chapman: ‘Ze noemen mij de Bunkerkoning’ Algemeen 17 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Martijn & Jan Kees Algemeen 16 jul 2022, 17:00
Afbeelding
Zijn je schouders mobiel genoeg voor de golfswing? Algemeen 16 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Handige hengel is nog leuk ook Algemeen 15 jul 2022, 17:00
Afbeelding
Golfvakantie tussen Maas en Rijn met de Rheingolf Card Algemeen 15 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Bouwen aan de Skymax golfcommunity Algemeen 15 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Miljonair Algemeen 14 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Internationale toptalenten in het OK Junior Open Algemeen 13 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Lars van Meijel naar The Open op St Andrews Algemeen 12 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Vrouwelijke wereldtoppers in Big Green Egg Open Algemeen 11 jul 2022, 09:00
Afbeelding
Charl Schwartzel de boeken in bij LIV Golf Series Algemeen 10 jul 2022, 09:00

Meest gelezen

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief