Koen Kouwenaar start goed

Algemeen
Koen Kouwenaar: vijftien onder par in het Red Sea Little Venice Open.
Koen Kouwenaar: vijftien onder par in het Red Sea Little Venice Open. ((Foto: golfsupport.nl))

Een aantal jonge Nederlandse professionals komt dit jaar weer uit op de Alps Tour, waarvan het seizoen inmiddels begonnen is. Koen Kouwenaar deed dat op een uitstekende manier, maar greep uiteindelijk toch naast de winst in het Red Sea Little Venice Open.

Opmerkelijk was het allemaal wel wat daar in Egypte gebeurde op de Sokhna Golfclub. Die werd in drie ronden tijd vakkundig afgebroken door Kouwenaar, in het eerste toernooi van het seizoen al als vijfde eindigde. Deze keer kwam hij binnen met rondjes 67, 69 en 65 en tekende voor een totaal van liefst vijftien onder par. Normaal goed genoeg om te winnen of in ieder geval dichtbij de winst te zitten. Niet deze keer. Omdat er een Franse amateur was, Oihan Guillamoundeguy, die het nodig vond in die drie rondjes maar liefst 24 slagen onder de baan te duiken. Kouwenaar, die als derde eindigde, en de andere Nederlandse bleven verbijsterd achter.

Want ook andere Hollanders deden het niet slecht op Sokhna. Naast Kouwenaar wisten ook Lars Keunen en Floris de Haas in de top tien te eindigen, terwijl Vince van Veen als veertiende binnenkwam. Keunen eindigde als vijfde op een slag achter Kouwenaar, terwijl De Haas daar op plaats negen weer een slag achter zat. De birdies waren goedkoop in Egypte, want Van Veen werd met twaalf onder par slechts veertiende. Davey Porsius dook met negen onder eveneens flink onder par, maar vond zichzelf uiteindelijk slechts terug op plaats 29. Alle Nederlanders overleefden daarmee wel de cut.

Met de New Giza Golfclub hadden de Nederlanders vervolgens ietsje meer moeite in een toernooi dat ook maar twee rondjes duurde. Van Veen kwam met vijf onder op plaats 21 als beste uit de bus, meteen gevolgd door Keunen, Porsius en De Haas, die met een slag maar op plek 26 terug te vinden waren. Kouwenaar eindigde met -3 op plaats 38.

Op de Order of Merit is Koen Kouwenaar op plaats vijf de hoogst genoteerde Nederlander. Het seizoen op de Alps Tour beslaat nog veertien toernooien en een finale. De beste vijf spelers op de ranking promoveren uiteindelijk naar de Challenge Tour.

art cover
Thaise surprise Trichat Cheenglab wint Big Green Egg Open
10 sep., 17:40
art cover
Captain Luke Donald komt met surprises in Team Europe voor Ryder Cup
5 sep., 14:57
art cover
Driver Anne van Dam breekt in play-off van Iers Open
4 sep., 18:54
art cover
Voor Mike Toorop telt op Pro Golf Tour alleen promotie
29 aug., 22:12
art cover
Zan Luka Stirn sterk op Stippelberg, Stan Kraai beste Nederlander
29 aug., 22:02
art cover
Encuentro onthult rol van golfmotivatie
29 aug., 21:49
art cover
Captain Suzann Pettersen heeft Europees team voor Solheim Cup rond
23 aug., 13:24
art cover
Nieuwe data voor het KLM Open: 20-23 juni
21 aug., 17:48