Koen Kouwenaar start goed

Algemeen
Koen Kouwenaar: vijftien onder par in het Red Sea Little Venice Open.
Koen Kouwenaar: vijftien onder par in het Red Sea Little Venice Open. ((Foto: golfsupport.nl))

Een aantal jonge Nederlandse professionals komt dit jaar weer uit op de Alps Tour, waarvan het seizoen inmiddels begonnen is. Koen Kouwenaar deed dat op een uitstekende manier, maar greep uiteindelijk toch naast de winst in het Red Sea Little Venice Open.

Opmerkelijk was het allemaal wel wat daar in Egypte gebeurde op de Sokhna Golfclub. Die werd in drie ronden tijd vakkundig afgebroken door Kouwenaar, in het eerste toernooi van het seizoen al als vijfde eindigde. Deze keer kwam hij binnen met rondjes 67, 69 en 65 en tekende voor een totaal van liefst vijftien onder par. Normaal goed genoeg om te winnen of in ieder geval dichtbij de winst te zitten. Niet deze keer. Omdat er een Franse amateur was, Oihan Guillamoundeguy, die het nodig vond in die drie rondjes maar liefst 24 slagen onder de baan te duiken. Kouwenaar, die als derde eindigde, en de andere Nederlandse bleven verbijsterd achter.

Want ook andere Hollanders deden het niet slecht op Sokhna. Naast Kouwenaar wisten ook Lars Keunen en Floris de Haas in de top tien te eindigen, terwijl Vince van Veen als veertiende binnenkwam. Keunen eindigde als vijfde op een slag achter Kouwenaar, terwijl De Haas daar op plaats negen weer een slag achter zat. De birdies waren goedkoop in Egypte, want Van Veen werd met twaalf onder par slechts veertiende. Davey Porsius dook met negen onder eveneens flink onder par, maar vond zichzelf uiteindelijk slechts terug op plaats 29. Alle Nederlanders overleefden daarmee wel de cut.

Met de New Giza Golfclub hadden de Nederlanders vervolgens ietsje meer moeite in een toernooi dat ook maar twee rondjes duurde. Van Veen kwam met vijf onder op plaats 21 als beste uit de bus, meteen gevolgd door Keunen, Porsius en De Haas, die met een slag maar op plek 26 terug te vinden waren. Kouwenaar eindigde met -3 op plaats 38.

Op de Order of Merit is Koen Kouwenaar op plaats vijf de hoogst genoteerde Nederlander. Het seizoen op de Alps Tour beslaat nog veertien toernooien en een finale. De beste vijf spelers op de ranking promoveren uiteindelijk naar de Challenge Tour.

art cover
Genieten in Drentsche Golf Lodge
14 mrt, 13:20
art cover
Reken af met stress op de golfbaan: tips om ontspannen te spelen
14 mrt, 13:18
art cover
Komend weekeinde barst de competitie in de hoofdklasse weer los
14 mrt, 13:17
art cover
Alles wat golf te bieden heeft in de Holland Golf Show
14 mrt, 13:16
art cover
Darius van Driel doet het met prachtige overwinning in Kenia
14 mrt, 13:15
art cover
De indrukwekkende golfcourse Thracian Cliffs in Bulgarije: elke hole zeezicht
1 mrt, 09:00
art cover
Nederlands Golfmuseum kijkt terug met expositie 'Golf in voormalig Nederlands-..
29 feb, 09:00
art cover
Voor Darius van Driel komt met winst in Kenia een droom uit
28 feb, 10:58