Afbeelding

Miljonair

Algemeen

Wanneer jou in een golfwedstrijd alles lukt; mooie afslagen naar de fairway, sterk ijzer-spel naar de greens, chips dicht bij de hole, een paar missers goed hersteld en de meeste putts raak, dan heb je beter gespeeld dan je handicap, val je in de prijzen en voel je je rijk. Als ware je in één dag miljonair geworden. Het is mij onlangs weer eens overkomen. Ineens. Die wonderpartij kwam uit de lucht vallen, want in eerdere wedstrijden dramatisch gespeeld.

Zo’n wedstrijd als die bij Olympus op GC De Hoge Dijk speelde zich in de verst mogelijke verte af van de revolutie in de wereld van het topgolf. Met de komst van de LIV Golf Series is daar de pleuris uitgebroken. Greg Norman (De Grote Witte Haai) wapperde met miljoenen dollars uit Saudi-Arabië en lokte met enorme bedragen grote golfkampioenen naar een klein circuit (acht toernooien) met kleine wedstrijden (54 holes) en een klein deelnemersveld (48 man) maar wel golf spelen om groot geld. Heel groot geld: 4 miljoen winstpremie plus extra’s uit teamprijzen. Miljoenen.

De eerste wedstrijd had in juni plaats op Centurion in Londen. TV-commentator/golfpro John Woof was gaan kijken en hij constateerde dat er niks aan was. Sfeerloos gedoe. Winnaar Charl Schwartzel streek 4,4 miljoen op. Hij was na 54 holes multi-miljonair. Maar voelde hij zich ook rijk?

Zo lang LIV Series geen officieel erkend circuit is zoals de PGA Tour (Amerika) en/of DP World Tour (Europa) spelen de gelokte spelers alleen om (veel) geld en niet om punten voor de wereldranglijst. Tijdens The Open Championship te St. Andrews heeft er een meeting plaats van de OWGR, de Official World Golf Ranking. Wordt LIV uitgesloten van het puntensysteem, dan zal het voor Phil Mickelson, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Sergio Garcia c.s. in de toekomst uiterst moeilijk worden zich te kwalificeren voor de majors als The Masters, US Open en The Open en de Opens her en der in de wereld. De twee Tours hebben al schorsingen en boetes uitgedeeld aan de spelers die in Londen in actie kwamen. Dan golfen de overlopers alleen voor de poen in Greg Normans LIV Series en niet voor de eer bij de grote prijzen. Zullen zij zich ooit nog rijk voelen als in een wedstrijd alles lukt?


Leo van de Ruit
MediaRuit voor Journalistieke Producties

Afbeelding
Joost Luiten is weer fris in het hoofd Algemeen 17 sep, 11:30
Afbeelding
Episch Espiche Algemeen 18 jul, 09:00
Afbeelding
Talent Steven Chapman: ‘Ze noemen mij de Bunkerkoning’ Algemeen 17 jul, 09:00
Afbeelding
Martijn & Jan Kees Algemeen 16 jul, 17:00
Afbeelding
Zijn je schouders mobiel genoeg voor de golfswing? Algemeen 16 jul, 09:00
Afbeelding
Handige hengel is nog leuk ook Algemeen 15 jul, 17:00
Afbeelding
Golfvakantie tussen Maas en Rijn met de Rheingolf Card Algemeen 15 jul, 09:00
Afbeelding
Bouwen aan de Skymax golfcommunity Algemeen 15 jul, 09:00
Afbeelding
Miljonair Algemeen 14 jul, 09:00
Afbeelding
Internationale toptalenten in het OK Junior Open Algemeen 13 jul, 09:00
Afbeelding
Lars van Meijel naar The Open op St Andrews Algemeen 12 jul, 09:00
Afbeelding
Vrouwelijke wereldtoppers in Big Green Egg Open Algemeen 11 jul, 09:00
Afbeelding
Charl Schwartzel de boeken in bij LIV Golf Series Algemeen 10 jul, 09:00

Meest gelezen

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief