Talent Jeske: ’Ik ben een avontuurlijk meisje’

Algemeen
Jeske Schrijvers: ,,Ik houd van de natuur en van sport. Als ik later een beroep moet kiezen, zou ik ook wel bioloog willen worden.’’
Jeske Schrijvers: ,,Ik houd van de natuur en van sport. Als ik later een beroep moet kiezen, zou ik ook wel bioloog willen worden.’’

door Adrienne van der Smagt

Ze houdt van een avontuurlijk leven, ze klimt in bomen, rent op het voetbalveld, maar ze houdt ook van de natuur. En Jeske Schrijvers heeft golf ontdekt. Hoewel ze nog niet lang speelt, heeft ze de smaak te pakken. Haar vader en broer golfen ook. ,,Als mijn broer Robbe meedoet vind ik dat echt gezellig. Maar het is ook fijn om met mijn vader alleen te golfen.’’ Jeske is pas jarig geweest en twaalf jaar geworden. 

Had je een wensenlijstje gemaakt voor je verjaardag?
Nee, want ik wist al van tevoren wat ik zou krijgen. Ik had namelijk spullen gekregen die te iets te maken hadden met het cadeau. 

Klinkt spannend. Golfkleren? Nee, geen golfkleren. Ik heb twee gerbils gekregen. Daarom had ik eerder al een hok gekregen.
Gerbils? Daar heb ik niet eerder van gehoord, wat zijn dat? Weet je niet wat dat zijn? Het zijn een soort kleine woestijnratten. Ze lijken ook een beetje op hamsters. Het zijn hele leuke beesten en ze zijn slim. Mijn moeder heeft gezegd dat ik zelf het hok moet schoonhouden, maar dat vind ik niet erg.
Heb je nog wel tijd om te golfen als je je gerbils moet verzorgen? O ja hoor, tijd zat. Ik ben niet de hele tijd bezig met mijn gerbils. Ik heb elke week golfles en ik ga ook met mijn vader mee. 

Ben je net zo goed als je vader? Haha, nee, mijn vader Geert is beter. Maar het is wel heel leuk om met hem te spelen. Hij kan de ballen best ver slaan. Je kan hem bijna een ultrapro noemen, haha.

Jij bent een grapjas. Wie is voor jou de beste buitenlandse golfer?
Victor Perez. Het is mooi om naar zijn swing te kijken. Perez is tactisch, kijkt goed waar hij naar toe slaat. Hij kijkt of er wind staat. Hij kan heel ver slaan en heeft het Dutch Open gewonnen. Ik heb hem gezien en ik heb een handtekening van hem gekregen. Verder kreeg ik petjes en ballen van allerlei spelers op het Dutch Open. 

‘Ik sloeg een bal in de boom,

die er niet meer uitkwam’

Was je daar alleen? Nee joh, ik was met de kinderen van golfles van de Duke waar ik speel. We waren met Patrick Gorreê, onze pro. Het is leuk om golf in het echt te zien. Mijn vader laat soms filmpjes zien over golf, maar in het echt is het veel leuker. Patrick ging ook dingen vertellen over de Dutch Open. We hebben ijsjes gegeten en spelletjes gedaan. We werden opgesplitst in groepjes bij het GolfRaak terrein. Dat is speciaal voor kinderen. Echt leuk. 

Je hebt een blauw bandje om je pols. Is dat van de golfweek? Ja, ik heb een polsbandje gekregen van de Dutch Open. Dat heb ik 29 mei omgedaan. Het bandje heb ik nog steeds om en hij gaat niet af of misschien valt hij er vanzelf af. Misschien blijft het bandje wel zitten tot de volgende Dutch Open. 

Wat is mooi aan golf? Dat je je woede eruit kan slaan. Het helpt goed. En als je misslaat is dat ook niet erg. Dat hoort bij golf. Daar kan ik om lachen. Maar golf is ook gewoon leuk om te doen. Je bent lekker buiten. Putten vind ik het leukst.

Hou je van buiten zijn? Ja, heel erg. Ik speel graag buiten, dat is spannend. Ik ben een avontuurlijk meisje. Ik houd van de natuur en van sport. Als ik later een beroep moet kiezen, zou ik ook wel bioloog willen worden, net zoals Freek Vonk. Het is leuk om dieren te ontmoeten. Maar ook over de wereld reizen en andere landschappen verkennen. Dieren bestuderen zoals apen en papegaaien.

Hoe ga je om met ballen die de verkeerde kant op schieten ? Dat is wel lastig ja, soms gaat de bal echt de andere kant op dan ik wil. Meestal zucht ik dan een beetje. Ik moet nog veel leren, dus er gaan ook dingen niet goed. Soms sta ik verkeerd opgelijnd. Putten vind ik leuk en kan ik al redelijk. Patrick heeft verteld hoe ik mijn puttgrip moet hebben. Mijn armen moeten recht naar beneden. Mijn ogen boven de bal. Dan een klein beetje door je knieën zakken en dan je armen heen en weer bewegen over een lijn tegen de bal aan.

Heb je weleens een birdieputt gehad? Ja, op de par 3 baan bij ons op The Duke. Het zijn wel korte holes, maar ik sloeg hem in een keer op de green. Toen had ik een birdieputt.

En, heb je hem uitgeholed? Ja, ik putte hem in de hole. Ik was heel blij. 

Maak je weleens gekke dingen mee in de baan? Ja, ik was met mijn vader en mijn broer Robbe in de baan. Het was op hole 6. Ik had een bal in de boom geslagen die er niet meer uitkwam. Daar moesten we erg om lachen.

Heb je speciale golfkleding die je fijn vindt om aan te trekken? Meestal zoekt mijn vader mijn golfkleren uit. Wat ik nu aan heb, heb ik zelf gekozen. Dit zijn mijn lievelingskleren, een kort donkerblauw broekje met een lichtblauw golfshirt. Daar kan ik goed in bewegen.

Heb je vrienden in de golfbaan? Ja, want we zitten in een groepje op les. Dat is heel gezellig. Maar ik heb ook een vriend met wie ik verkering heb. Ik heb een crush op hem.

Een crush op hem? Ja, dat betekent dat ik verliefd op hem ben. Mijn vriend heet Mirk. We houden van dezelfde dingen, vooral van door de bossen lopen en we zitten op voetbal. Later wil ik met hem trouwen, dat is wel grappig want we kennen elkaar al vanaf de kleuterschool. Dus dan hebben we een kleuterliefde.

Jeske met pro Patrick Gorreê van The Duke.
art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17