Moyland nu met Schlossplatz

Algemeen
De opening van de Schlossplatz. Vlnr: Baron Adrian von Steengracht, Gustav von Steengracht en Nicolas von Steengracht. (Foto Michael Jakoby)
De opening van de Schlossplatz. Vlnr: Baron Adrian von Steengracht, Gustav von Steengracht en Nicolas von Steengracht. (Foto Michael Jakoby)

Veel golfliefhebbers in Nederland kennen Golf International Moyland wel, de baan net over de grens bij Nijmegen. Al jaren staat Moyland bekend als een prachtige en uitdagende baan.Het laatste jaar is daaraan een extra dimensie gegeven na de overmame door de familie Von Steengracht. Die opende recent ook de nieuwste aanwinst: de Schlossplatz.

Er is veel gebeurd sinds de familie Von Steengracht Golf International Moyland alleen runt. Schlossplatz, de tweede golfbaan op de site, is onlangs geopend. Daarmee telt Golf International Moyland nu 27 holes.

De familie hield bij de opening ook een mooie traditie in ere, namelijk slaan van een gouden bal. De 10-jarige Gustav von Steengracht deed dit in aanwezigheid van zijn vader, Nicolas von Steengracht – de Managing Director van Golf International Moyland en zijn opa Adrian Baron von Steengracht. Drie generaties op de tee onderstreepte nogmaals de inzet van de familie Von Steengracht als eigenaren en exploitanten van de golfbaan.

De Schlossplatz is ontstaan uit de zes banen van het vorige oefenterrein. De toren van Schloss Moyland is vanaf enkele holes zichtbaar, wat de nieuwe golfbaan zijn naam geeft. Deze is enigszins gewijzigd in layout en er zijn drie nieuwe fairways toegevoegd tot een totale lengte van 922 meter. Dit maakt de Schlossplatz tot een zogenaamde 9-holes par 3 baan. Na deelname aan een proefcursus kunnen beginnende golfers direct gebruik maken van deze cursus en zich voorbereiden op de handicap voor de grote baan, de 18 holes Steengrachtbaan. Proefcursussen vinden elke zaterdag plaats en zijn gratis. Lidmaatschap op de Schlossplatz kost vanaf 40 euro per maand. Golfuitrusting kan goedkoop gehuurd of verkregen worden.

En dan is er natuurlijk ook nog de Streengrachtbaan, het bekende ontwerp van architect Udo Barth. Met de vele waterhindernissen, de lange holes en de uitdagingen die de golfer wachten is deze baan al lang heel populair. Als je hier goed wilt spelen, moet je niet alleen de juiste ballen slaan, maar ook nog beschikken over goed coursemanagement.

Op slechts een uurtje rijden vanaf Utrecht is Moyland met de uitbreiding naar 27 holes absoluut een toplocatie voor een geslaagde golfdag.

art cover
Genieten in Drentsche Golf Lodge
14 mrt, 13:20
art cover
Reken af met stress op de golfbaan: tips om ontspannen te spelen
14 mrt, 13:18
art cover
Komend weekeinde barst de competitie in de hoofdklasse weer los
14 mrt, 13:17
art cover
Alles wat golf te bieden heeft in de Holland Golf Show
14 mrt, 13:16
art cover
Darius van Driel doet het met prachtige overwinning in Kenia
14 mrt, 13:15
art cover
De indrukwekkende golfcourse Thracian Cliffs in Bulgarije: elke hole zeezicht
1 mrt, 09:00
art cover
Nederlands Golfmuseum kijkt terug met expositie 'Golf in voormalig Nederlands-..
29 feb, 09:00
art cover
Voor Darius van Driel komt met winst in Kenia een droom uit
28 feb, 10:58