Luxe en rust in Octant Praia Verde Boutique Hotel

Algemeen
Het Octant Praia Verde Boutique Hotel, heerlijk in de rust, verscholen tussen de pijnbomen.
Het Octant Praia Verde Boutique Hotel, heerlijk in de rust, verscholen tussen de pijnbomen.

In het uiterste zuidoosten van Portugal, op een steenworp afstand van de grens met Spanje, ligt het leuke Octant Praia Verde Boutique Hotel. Met 65 suites een uniek en kleinschalig hotel, waar je heerlijk kunt genieten. In het uitstekende restaurant bijvoorbeeld, of op het Praia Verde, dat wordt gerekend tot de mooiste zandstranden van de Algarve.

Het Octant Praia Verde Boutique Hotel ligt werkelijk geweldig. Midden tussen de typisch Portugese pijnbomen kun je rust vinden en toch de luxe ervaren die het verblijf zo aangenaam maakt. 

Op loopafstand bevindt zich het witte strand met een aantal restaurants. En op slechts tien minuten rijden liggen bekende golfbanen. Rondes op de courses van Quinta do Vale, Quinta da Ria en Quinta da Cima zijn inbegrepen in het pakket van Golfarrangementje.nl. Maar in de omgeving liggen natuurlijk nog meer uitdagende golfbanen, zoals de 27-holesbaan Castro Marim en het prachtige en exclusieve Monte Rei. 

Het hotel is sfeervol ingericht met een uitstekend restaurant: À TERRA, waar chef David Domingues de scepter zwaait. De overheerlijke regionale gerechten zijn bereid in de open keuken. De koks maken heerlijke gerechten op de houtgestookte oven, in potten van klei of ijzer. Hier komen de producten van de zee en de Ria Formosa samen met die van de ‘barrocal’, het overgangsgebied dat ligt tussen de hoolanden van de Algarve en de zee. ,,Bij À TERRA willen we dat de gasten onze beste lokale producten proeven, die rechtstreeks uit onze groentetuin komen, van de plaatselijke mensen waarmee we elke dag werken, of van de visveiling Vila Real de Santo António, en dat ze zo de gastronomische tradities van deze unieke regio ontdekken.’’, vertelt chef David Domingues.

Oceaan

Wil je een keer buiten het hotel dineren, dan is het aan te bevelen naar één van de strandrestaurants te gaan met fantastisch uitzicht op de witte stranden en de oceaan. 

De vriendelijkheid en gastvrijheid straalt van het personeel af. Het doel is om het de gast zo aangenaam mogelijk te maken. Een dagje rust kan genomen worden bij het zwembad of aan het strand waar je binnendoor lopend in tien minuten bent. Het witte zandstrand is breed en rustig met voldoende ligbedden en parasols. 

De golfcourses liggen alle drie in de buurt van Octant Praia Verde Boutique Hotel. Quinta da Ria en Quinta da Cima liggen naast elkaar op een klein kwartiertje rijden, terwijl Quinta do Vale zelfs iets korter rijden is, maar dan meer naar het binnenland. Die baan ligt vlak naast de Ria Guadiana, de rivier die Portugal en Spanje scheidt. Stuk voor stuk zijn het heerlijke banen, waarbij met name op Quinta da Ria de invloed van de zeewind het best merkbaar is. Maar op elke baan komt er regelmatig water in het spel, en op elke baan moet je aan de bak om je handicap te spelen. Zelfs als dat niet lukt, ben je echter verzekerd van een plezierige ronde.

Afbeelding
Afbeelding
Mooi debuut voor Lauren Holmey Algemeen 21 feb., 19:00
Afbeelding
Joost Luiten top in Bangkok Algemeen 20 feb., 21:12
Afbeelding
Het Thaise golfwalhalla Hua Hin stelt niemand teleur Algemeen 15 feb., 09:00
Afbeelding
Zweren bij de authentieke links in Aberdeenshire Algemeen 14 feb., 09:00
Afbeelding
Fairway Golftravel: mooie toernooien in Brabant en Drenthe Algemeen 13 feb., 17:00
Afbeelding
Trip naar Castro Marim staat garant voor golfplezier Algemeen 13 feb., 09:00
Afbeelding
Manoir Bonpassage, meer dan golf en culinair genieten Algemeen 12 feb., 09:00
Afbeelding
Apes Hill, nieuwste Caribisch meesterwerk op paradijselijk Barbados Algemeen 11 feb., 09:00
Afbeelding
Belek in Turkije nog altijd verwennerij voor fijnproevers Algemeen 10 feb., 09:00
Afbeelding
TUI: golftas gratis mee aan boord en nóg meer bestemmingen Algemeen 8 feb., 17:00
Afbeelding
In de Dominicaanse Republiek is een golfwereld te ontdekken Algemeen 8 feb., 09:00
Afbeelding
De Rheingolf Messe is terug, nu in Station Airport Algemeen 7 feb., 09:00
Afbeelding
Beleef een mooie week bij Jeroen Mars in Portugal Algemeen 6 feb., 13:11