De Rheingolf Messe is terug, nu in Station Airport

Algemeen
Gezellige drukte tijdens de laatste Rheingolf Messe. (Foto Klaus Volt)
Gezellige drukte tijdens de laatste Rheingolf Messe. (Foto Klaus Volt)

De vele liefhebbers hebben er drie jaar op moeten wachten, maar de Rheingolf Messe is eindelijk weer terug. En niet alleen dat. De grote golfbeurs is zelfs helemaal in een nieuw jasje gestoken en heeft ook plaats op een nieuwe locatie. Dat is het Station Airport geworden op de luchthaven van Düsseldorf. De beurs is van 3 tot 5 maart.

De afwezigheid van de Rheingolf Messe laat zich natuurlijk eenvoudig verklaren. Covid heeft ook op dat gebied sporen nagelaten. De pandemie voorkwam zo twee jaar lang dat de volgende editie van de beurs kon plaatsvinden.

Maar nu ligt dat gelukkig weer anders en kunnen de golfliefhebbers zich weer vermaken met een beurs waar weer heel veel te doen valt. Dat gebeurt dit keer dus in het Station Airport op de luchthaven van Düsseldorf. Vroeger checkten daar de passagiers hun koffers in, maar tegenwoordig is dat de grootste evenementenlocatie van de luchthaven. Station Airport maakt indruk met een moderne architectuur waarbij gebruik is gemaakt van veel natuurlijk licht. De panoramaramen die rondom lopen met een rechtstreeks uitzicht op de start- en landingsbanen maken de locatie tot een uniek decor. Nergens zal een golfer zo verlangen naar zijn of haar volgende golfreis.

Dat komt goed uit, want die kun je natuurlijk meteen boeken bij je bezoek aan de Rheingolf Messe. Matrix Golfreizen is bijvoorbeeld de Destination Partner van de beurs. Het bedrijf biedt onder andere een aantal absolute topresorts aan in het Turkse Belek. Zo is er de keuze uit Cullinan, Maxx Royal, Regnum Carya en Gloria. Allemaal plekken waar zelfs de verwende golfer het uitstekend naar de zin zal hebben.

Reisaanbieders

Als we het dan toch over reizen hebben, is er natuurlijk nog wel heel wat meer te beleven. Zo zijn er stands van reisaanbieders naar Oostenrijk, Bad Saarow, het Achental en Defereggental, maar ook naar heerlijke bloemeneiland Madeira met z’n drie fantastische courses. Je kunt de Algarve bezoeken, en Cyprus. Maar ook het exotische Mauritius. Mallorca is zeker voorde Duitsers altijd al een geliefde golfbestemming, maar de Nederlander moet daar nog even aan wennen. Dat kunnen ’we’ maar beter snel doen, want het grootste eiland van de Balearen heft echt héél veel te bieden. Neem bijvoorbeeld het luxueuze Carrossa Hotel & Spa, dat een ideaal uitgangspunt vormt om de golfcourses van Mallorca te ontdekken.

Verder zijn er natuurlijk ook voldoende exposanten die het nieuwste op gebied van equipment tonen. Merken als Jucad, TrendGolf, GolfQuant, TourmadeGolf, Wilson, Dragon, Smithworks en Kramski zijn er zeker allemaal bij. Daarnaast kan er gefit worden met de nieuwste golfclubs van Callaway, TaylorMade, Titleist, Cobra, Helix en PXG. Vermaak is er verder voldoende. Daarvoor staan het grote podium, een puttwedstrijd, een pannenkoekenbar en een koffiebar wel garant. Alles bij elkaar zullen er zeker 75 exposanten aanwezig zijn.

Parkeren

Station Airport en de luchthaven van Düsseldorf zijn uitstekend bereikbaar via de Duitse treinen IC en ICE en de S-Bahn. Van de stations is het maar kort lopen naar de ingang van de hal. Voor Nederlandse bezoekers is het wellicht eenvoudiger met de auto naar de Rheingolf Messe te komen. In dat geval kan er worden geparkeerd in de garages P4 en P5 of op de P&R-plek tegenover het treinstation op de luchthaven. Voor het instellen van de navigatie wellicht handig te weten: Düsseldorf, Ahrensplatz.

En alles mag momenteel dan misschien wel duurder worden, dat geldt niet voor de entreeprijzen van de Rheingolf Messe. De toegang is namelijk opnieuw weer helemaal gratis. Daarom nodigen organisatie en exposanten je van harte uit vooral langs te komen in Düsseldorf.

Openingstijden van de Rheingolf Messe: vrijdag 3 maart 12.00 – 19.00, zaterdag 4 maart 10.00 – 18.00 en zondag 5 maart 10.00 – 17.00.

De grote Airport-hal op de luchthaven van Düsseldorf is de locatie voor de Rheingolf Messe.
Afbeelding
art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17