Mooi debuut voor Lauren Holmey

Algemeen
Lauren Holmey laat zich bijpraten door haar caddie op de Royal Golf Dar es Salaam. (Foto Golfsupport.nl)
Lauren Holmey laat zich bijpraten door haar caddie op de Royal Golf Dar es Salaam. (Foto Golfsupport.nl)

Lauren Holmey heeft haar debuut gemaakt als speelster op de Ladies European Tour. Ze speelde weliswaar eerder op dat niveau, maar in Marokko deed ze voor het eerst als golfer met een vol speelrecht. Dat verdiende ze vorig seizoen op de LET Access Tour.

Op de eerste tee van de Royal Golf Dar es Salaam moest Lauren Holmey (20) zichzelf nog wel even in de arm knijpen om er zeker van te zijn dat ze daar écht stond. ,,Want ik kon het eigenlijk niet geloven’’, vertelde Holmey, die in Frankrijk opgroeide, maar jaren terug met ook een Nederlands paspoort naar ons land kwam. ,,Toen ik vorig seizoen begon op de LET Access Tour dacht ik nooit dat ik een jaar later hier zou staan. Sterker nog, dat kon ik me tot het laatste toernooi van vorig seizoen niet voorstellen.’’

Mede dankzij een overwinning in het Flumserberg Ladies Open in Zwitserland verzamelde Holmey voldoende punten om aanspraak te maken op een plaats in de top vijf van de ranking, die uiteindelijk rechtstreeks promoveerde naar de Ladies European Tour. Holmey maakte vervolgens afgelopen oktober de keuze om over te stappen naar de professionals.

Samen met eveneens gepromoveerde speelsters als Sara Kouskova, Anna Magnusson en Momoka Kobori maakte Holmey haar opwachting in Marokko, waar na vier jaar afwezigheid de Lalla Meryem Cup weer op de kalender was opgenomen. Holmey kon niet wachten om te spelen. ,,Ik zou liegen als ik zei dat ik niet erg enthousiast was’’, vertelde ze. ,,Het is mijn eerste toernooi, ik wil plezier maken en genieten van het moment. Dat ik hier nu sta, is mede te danken aan de LET Access Tour. Daar heb ik me echt snel kunnen ontwikkelen, en daar ben ik dankbaar voor.’’

Holmey kende vervolgens een mooi debuut. Terwijl de omstandigheden bepaald niet makkelijk waren – Anne van Dam beet zich daar zelfs de tanden op stuk en miste met een score van plus acht de cut – overleefde de jonge Nederlandse zonder veel problemen de schifting. In de derde en laatste ronde leverde Holmey nog eens vier slagen in, waardoor ze met acht slagen boven par zichzelf terugvond op plaats 49 in de eindstand. Daarmee verdiende ze haar eerste punten én haar eerste cheque op de Ladies European Tour.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27