Training voor de golfsport

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ralph Reniers / Outfit Lululemon)

Fanatiek, gedreven en een actieve levensstijl. In training lijk het fundament van volharding en voldoening te worden gelegd. Het is waar je groeit als golfer en persoon. Je voelt het in elke vezel. En in welke fase (onderzoekend, startend, revaliderend, gevorderd, trainer) je je op dit moment ook bevindt, jouw motivatie om dit jaar alles uit je spel te halen is hoog. Ik help je daar graag bij. Wie ’super golffit’ is, mag verwachten dat de souplesse en veerkracht zich zal vermenigvuldigen en score drastisch zal verbeteren. 

De voorlopers

In Amerika en door de TPI-opleiding op de headquarters in California heb ik alle ins en outs geleerd van de experts in de wereld. Ik ben getraind om programma’s te ontwikkelen die de kansen maximaliseren. Binnen de breedtesport geloof ik in het activeren tot die kansen middels het inzetten van praktische en makkelijk toepasbare tools die uitnodigend zijn, snel te implementeren zijn , direct werken, bemoedigend zijn en vrijwel door iedere golfer gedaan kunnen worden. 

Methode

Al decennialang ben ik met passie internationaal actief als professional in zowel de breedte- als topsporttak van golf. Mijn expertise ligt in het voorkomen van golfblessures en verbeteren van golfprestaties waar inmiddels vele duizenden amateurs en professioneel golfers mee geholpen zijn. Ik heb de GolfYoga methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat golfers veel beter, langer, en met meer plezier (blijven) golfen. Ik hanteer en integreer verschillende trainingsvormen geïnspireerd op diverse methodieken: TPI, vinyasa yoga, yin yoga, strength en conditioning en lichaamsgerichte coaching, sportpsychologie en functionele training. 

Slim werken

Als golf performancecoach zorg ik ervoor dat mijn studenten duurzame topsportprestaties kunnen neerzetten. Duurzaam betekent samen met het lichaam te werken, in plaats van tegen het lichaam vechten. Het is intensief en efficiënt trainen. Het staat voor geen compensaties maken. En toch, met verbetering van mentale gezondheid en emotionele weerbaarheid. En ja, soms is dat een spanningsveld. Maar is dat niet het bijzondere van topsport?! 

Kilometers maken

Voordat mijn persoonlijke coaching gericht was op de Europese top, was ik dag in dag uit actief met het begeleiden van de recreatieve golfer. Dat deed ik in mijn praktijk op The Dutch. Mijn intentie was om zoveel mogelijk kilometers te maken in mijn vak. En dat deed ik ook, letterlijk en figuurlijk. Over het hele land gaf ik presentaties en ging ik professionals ondersteunen met GolfYoga en analyses. Ik sprak tijdens NGF-events en trainde de nationale selectieteams op Papendal. Ik gaf workshops voor PGA Holland-professionals en tijdens KLM Open ondersteunde ik De Golf Academie. 

Voorkomen

Waarom training? Golf is een eenzijdige sport. De golf swing (van de driver en ijzers tot pitchen en chippen) is een repetitieve, eenzijdige, explosieve en onnatuurlijke rotatiebeweging. Het putten wordt geclassificeerd als een voorovergebogen zijwaartse beweging. Tussen de slagen door wordt er gewandeld naar de volgende bal. Dan is de lichaamshouding, ademhaling en emotionele regulatie vooral van belang. Golf is ook een mentale sport. We dienen namelijk de swing en putt uit te voeren onder mentale druk in verschillende sociale, competitieve of weersomstandigheden gedurende twee tot vijf uur. 

Gemakkelijkste route

Het lijken wel geheimen. Het verbaast me ook dat er niet meer teaching pro’s dit toepassen in hun lessen. Het is namelijk een simpele en veilige manier om, sneller, meer vooruitgang te boeken. Het zijn misschien wel de vijf meest belangrijkste lessen dat ik jou kan meegeven na meer dan duizend fysieke golfevaluaties te hebben gedaan. Daarom zijn deze vijf pijlers geïntegreerd in mijn online trainingsprogramma’s. 

  • Waarom drie holes verspillen om warm te worden? Opgewarmd op de eerste teebox verschijnen kan wel tien slagen schelen, probeer het maar. 
  • Blijf bij de fysio weg door actieve hersteldagen in te plannen. Ik begeleid je met zo’n specifieke en rustgevende stretchsessie.
  • Train altijd de dominante en de niet-dominante kanten van het lichaam voor snellere vooruitgang en efficiënte transfer naar de golfswing. 
  • Het dragen van de golftas klinkt als een sportief iets. Niets is minder waar. Het is de manier om swings en wervelkolommen kapot te maken. Consistent mobiliteit beoefenen ondersteunt de wervelkolom wel. 
  • Voeg als bonus de rotatie-oefening toe (zie foto). De bewegingsvrijheid die hiermee wordt ontwikkeld is belangrijk voor de swing.

Welkom

Golffitness groeit hard. De tijd dat golf als een niet-sport werd beschouwd is voorbij. Maar eerlijk gezegd, TikTok golf-oefeningen zijn niet voor de gemiddelde golfer. En het probleem is dat weinig golfers weten waar ze aan moeten werken omdat het zo anders is dan tennis of hockey. Je bent van harte welkom. De ‘Fundamental Routines’ staan voor je klaar om ontdekt te worden. Ik gun het jou om vandaag nog ‘Full Body Freedom’ te ervaren. Je claimt je toegang tot mijn online trainingsprogramma’s via lpgolfperformance.nl 

art cover
KLM Open 2023: Rowin Caron beste Nederlander
2 jun., 19:33
art cover
KLM Open 2023: Joost Luiten baalt na vier dagen
2 jun., 19:30
art cover
kLM Open 2023: Niets dan respect voor Daan Huizing
2 jun., 19:29
art cover
KLM Open 2023: Knappe notering Lars van Meijel
2 jun., 19:28
art cover
Zie het herstel van een pitchmark als beloning
1 jun., 09:30
art cover
Korver & Korver
31 mei, 19:00
art cover
Performance training voor junior golfers
31 mei, 09:30
art cover
Succesvolle overname Kingcaddy door Buijzer en Bakker
30 mei, 19:00