Romy Meekers presenteert zich sterk in Zuid-Afrika

Algemeen
Romy Meekers speelde zich in Zuid-Afrika twee keer naar het weekeinde. (Foto Golfsupport.nl)
Romy Meekers speelde zich in Zuid-Afrika twee keer naar het weekeinde. (Foto Golfsupport.nl)

De Nederlandse vrouwen brengen hun seizoen langzaam op gang. De Ladies European Tour streek begin maart enkele weken neer in Zuid-Afrika, waar vooral Romy Meekers zich in twee toernooien daar liet zien. Twee keer overleefde ze de schifting, waarmee voor Meekers speelrecht op het hoogste niveau van Europa meer in zicht komt.

Romy Meekers liet de eerste drie toernooien van de Ladies European Tour – in Kenia, Marokko en Saudi-Arabië – aan zich voorbijgaan. Ze koos voor een entree in het Joburg Ladies Open op de Modderfontein Golfclub. Daar gooiden twee mindere rondes wat roet in het eten voor Meekers, die zich wel knap herstelde van haar openingsronde in 78 slagen. Met een rondje 70 de volgende dag, drie slagen onder par, zag ze toch kans de cut te overleven.

In het weekeinde slaagde Meekers er echter niet meer in sprongen te maken op het leaderboard. Sterker, met rondjes 76 en 74 leverde ze nog wat in, om haar naam uiteindelijk te vinden op plaats 51 met een totaal van zes boven de baan.

In datzelfde toernooi had Lauren Holmey twee slagen meer nodig, nadat ze aanvankelijk wel met een sterke 67, liefst zes onder par, had geopend. Daarmee ging ze zelfs aan de leiding, maar dat kon Holmey niet volhouden. Met ronden in 79, 75 en nogmaals 79 slagen zakte ze ver terug. Pasqualle Coffa en Nikki Hofstede misten op Modderfontein de cut.

Opzien

In het Investec South African Women’s Open kende Meekers vervolgens een uitstekende start. Met haar score van 66 slagen mengde ze zich na haar openingsronde in de strijd bovenin, waar de Duitse Chiara Noja opzien baarde met een rondje 62. Meekers was ook in de tweede ronde nog onder par, maar moest slagen inleveren op het moment dat de prijzen werden verdeeld. Met twee keer een ronde 75 zakte ze uiteindelijk terug naar plaats 41. Meekers was overigens wel de enige Nederlandse die de cut haalde. Dat was niet voorbehouden aan Nikki Hofstede, die met een slag te veel een zure exit kende. Lauren Holmey deed twee slagen te veel.

Na een uitstapje naar Singapore gaat de Ladies European Tour pas in mei weer verder. Dan begint het seizoen pas goed met de Jabra Ladies Open in Frankrijk.

art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17