Deelnemersveld van het KLM Open krijgt vorm

Algemeen
Victor Perez verdedigt zijn titel op Bernardus. De Fransman is inmiddels de nummer één van de ranking. (Foto Bert van der Toorn / Golfsupport.nl)
Victor Perez verdedigt zijn titel op Bernardus. De Fransman is inmiddels de nummer één van de ranking. (Foto Bert van der Toorn / Golfsupport.nl)

Het KLM Open is nog even weg, maar dat betekent niet dat er niet volop wordt gewerkt aan de eerstvolgende editie. En dus was er begin maart al een moment voor een update. Op Bernardus deed toernooidirecteur Daan Slooter vooral uit de doeken welke spelers al zijn vastgelegd voor het toernooi eind mei.

Wat andere wetenswaardigheden waren toch vooral wat verstopt in de kantlijn. Zo is het evenement van dit jaar voorlopig weer even het laatste Open dat wordt gespeeld op Bernardus. Vanaf 2024 verplaatst het circus zich naar The International bij Amsterdam, die alleen in 2019 voor de honderdste editie het decor was van het KLM Open. Maar vanaf volgend jaar strijkt de Europese top dus drie jaar lang neer op de baan naast Schiphol.

En dat is natuurlijk een prachtig bruggetje naar de naam van het toernooi, die inderdaad weer ’gewoon’ KLM Open luidt. En eigenlijk, verklapte Daan Slooter, is de nationale luchtvaartmaatschappij nooit helemaal weggeweest. Want ook al werd de naam niet langer verbonden aan het evenement, op de achtergrond ging de steun – in afgeslankte vorm – toch wel degelijk door.

,,KLM was in de afgelopen jaren wel partner, maar geen naamsponsor’’, verduidelijkte Slooter. ,,Maar het bedrijf was inderdaad betrokken bij het toernooi, dat voor hen eigenlijk het beste relatie-evenement van het jaar is. Alleen was het gezien de staatssteun in coronatijd niet netjes zo op de voorgrond te treden.’’ Naast KLM worden nog twee nieuwe sponsoren verwelkomd. DP World zelf steunt het toernooi van de eigen Tour en daarnaast zal de naam van Fortinet worden bijgeschreven.

Lyrisch

Over de verhuizing van Bernardus naar The International meldde Joost Luiten overigens dat de spelers van de DP World Tour dat op zich best jammer zullen vinden. Er was bij de toppers immers alom lof voor de baan bij Cromvoirt. ,,De spelers waren vooral lyrisch over de kwaliteit van de oefenfaciliteiten’’, vertelde Luiten. ,,Die waren van een niveau dat zelfs wij eigenlijk verder bijna nergens tegenkomen.’’

Ook op The International zal niettemin worden gestreden voor de winst in één van de oudste sportevenementen die ons land rijk is. En dat gebeurt niet door de minsten. Slooter zat de afgelopen maanden niet stil en legde bij voorbeeld al een aantal buitenlandse topspelers vast. ,,Victor Perez, Adrian Meronk en de broers Rasmus en Nicolai Højgaard komen in ieder geval naar het KLM Open’’, vertelde Slooter, die tijdig werk had gemaakt van het binnenhalen van topsporters. ,,Nodig, want er wordt hard getrokken aan de topspelers van de DP World Tour. Een deel speelt al in de Verenigde Staten, en de spelers die dan nog hier zitten, zijn erg in trek.’’

Met Victor Perez komt in ieder geval de titelverdediger naar The International. Da’s mooi, want de Fransman heeft zich snel opgewerkt na zijn zege op Bernardus. In januari won hij nog het Abu Dhabi HSBC Championship, een Rolex Event dat hem een berg punten en een zak centen opleverde. Sindsdien is Perez de trotse leider in de Race to Dubai en heeft hij uitstekende vooruitzichten om in het najaar de Ryder Cup te mogen spelen.

Tweeling

Adrian Meronk is ook in trek, net als de broers Højgaard. De Pool deed het al goed op Bernardus, maar won in december in Australië en is de huidige nummer elf van de ranking. De broers Rasmus en Nicolai Højgaard zijn ook een klasse apart. Ze zijn net 22 jaar en Rasmus boekte al drie zeges op de DP World Tour, zijn tweelingbroer noteerde er eentje minder. ,,Hun droom is samen spelen in de Ryder Cup, en dat zie ik gebeuren ook’’, stelde Slooter.

Van Nederlandse bodem natuurlijk ook vier topspelers. Joost Luiten is er vanzelfsprekend bij. De Bleiswijker is gelukkig weer helemaal terug, en liet dat de laatste weken ook zien. Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel completeren het viertal van eigen bodem dat standaard speelt op de DP World Tour.

Het KLM Open wordt gespeeld van 25 tot en met 28 mei.

De Poolse sensatie Adrian Meronk is er straks ook bij in Cromvoirt. (Foto Golfsupport.nl)
art cover
KLM Open 2023: Rowin Caron beste Nederlander
2 jun., 19:33
art cover
KLM Open 2023: Joost Luiten baalt na vier dagen
2 jun., 19:30
art cover
kLM Open 2023: Niets dan respect voor Daan Huizing
2 jun., 19:29
art cover
KLM Open 2023: Knappe notering Lars van Meijel
2 jun., 19:28
art cover
Zie het herstel van een pitchmark als beloning
1 jun., 09:30
art cover
Korver & Korver
31 mei, 19:00
art cover
Performance training voor junior golfers
31 mei, 09:30
art cover
Succesvolle overname Kingcaddy door Buijzer en Bakker
30 mei, 19:00