Sander van Gelder werkt aan baan met internationale allure Nieuw elan Schloss Moyland Golfresort

Nieuws

MOYLAND - Veel Nederlandse golfers hebben door de jaren heen een bal geslagen op het Golf-Park am Schloss Moyland. Die baan ging echter twee jaar geleden failliet. De nieuwe eigenaar Sander van Gelder is vastbesloten van de baan net over de grens in Duitsland een course van internationale allure te maken.

Schloss Moyland heeft een geweldige ligging. De baan ligt net over de grens bij Arnhem, op een uurtje rijden vanaf Utrecht. Niet voor niets bespeelden in het verleden vele duizenden greenfeespelers al deze prachtige course. Na het faillissement in 2009 was de toekomst even ongewis, maar de inmenging van Sander van Gelder betekende dat de baan behouden zou blijven. En zelfs meer dan dat.
Van Gelder – voormalig eigenaar van Vale do Lobo in Portugal – is hard op weg van de inmiddels tot Schloss Moyland Golfresort omgedoopte accommodatie een golfbaan van internationale allure te maken.
Zo hebben er al diverse veranderingen plaatsgevonden in de faciliteiten van het Golfresort. De bistro is omgetoverd tot een sfeervol etablissement met een mediterraans tintje. De terrassen zijn vernieuwd en hebben dezelfde uitstraling. Hier kunnen de golfers genieten van alles wat chef-kok Theo Bruns en zijn staf voor hen bereiden.

Metamorfose
Van Gelder heeft ook het op de hoek van de toegangsweg liggende pand Alten Post gekocht, en ook dit restaurant heeft een ware metamorfose ondergaan. Dit monument recht tegenover het Schloss Moyland wordt in de toekomst onderdeel van het clubhuis van het Golfresort. Het restaurant is ook zeer bijzonder ingericht, en bij het lezen van de kaart loopt het water al in de mond. Chef-kok Bruns zwaait ook hier de scepter en hij staat bekend om zijn creativiteit.
Het wachten is voor Sander van Gelder nog op de vergunningen voor de bouw van het clubhuis, een zeer luxe vijfsterrenhotel en een tweede achttien holes golfbaan. Deze vergunningen worden in de zomer verwacht.
De baan zelf is in absolute topconditie. In de laatste week van mei werd er niet voor niets een toernooi gespeeld van de EPD Tour, het derde niveau van Europa: de Schloss Moyland Golfresort Classic. Daarmee zal duidelijk zijn dat het onderhoud aan de baan van het hoogste niveau is, en de course aan de strengste eisen voor topgolf voldoet.
Aantrekkelijk
Maar de course van Schloss Moyland is niet alleen aantrekkelijk voor topgolfers, ook de gewone spelers kunnen er prima terecht. Voor groepen is het zeer aantrekkelijk een toernooi te spelen op Schloss Moyland. Ze worden absoluut in de watten gelegd. Er worden diverse arrangement aangeboden tegen heel aantrekkelijke prijzen. Zie hiervoor ook de advertentie in deze Regiogolf.
Het is echter ook goed te doen voor een dag af te reizen naar Schloss Moyland Golfresort. Zoals gezegd is de reistijd vanaf Utrecht slechts een uurtje. En om ook het grote publiek te laten genieten van deze schitterende golfcourse, heeft Sander van Gelder met ingang van 9 mei de prijzen van de greenfees verlaagd voor de golfers die hun ronde boeken via de Nederlandse agent ABP-golf.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27