Landstitels voor Prise d’Eau en de Eindhovensche Nieuwe kampioenen regeren

Nieuws
De landskampioenen van 2013: de dames van Noord Nederlandsche en de heren van Prise d'Eau. (Foto Leo Vogelzang)
De landskampioenen van 2013: de dames van Noord Nederlandsche en de heren van Prise d'Eau. (Foto Leo Vogelzang) rodi.nl

NUNSPEET - Nieuwe kampioenen werd gekroond na de finales van de competitie in de NGF Hoofdklasse. De heren van Prise d’Eau en de dames van de Eindhovensche legden beslag op de titels en losten daarmee Houtrak en de Haagsche af.

Over de kracht van de amateurtop in Nederland hoeft niemand te twisten. In de finale werd weer eens gedemonstreerd dat de veelal jonge golfers steeds beter worden en inmiddels een constant hoog niveau halen. Dat bleek ook weer op het Rijk van Nunspeet, waar de finales van de hoofdklasse werden afgewerkt.
Neem alleen de damesfinale, waarmee werd begonnen. Aan de zijde van de Eindhovensche grote talenten als Anne van Dam (1995), Ileen Domela Nieuwenhuis (1994), Britt Steeghs (1996) en Charlotte Puts (1996) en bij de Noord Nederlandsche Dewi Weber (1996), Marit Harryvan (1997). Bij de heren was daar in de finale nog Philip Bootsma (1994) aan de kant van Houtrak. Allemaal tieners, maar wel de golfers die de komende jaren het beeld gaan bepalen.
De finales zelf waren spannende confrontaties. De Eindhovense kwam met een 4-2 voorsprong uit de foursomes, maar in de singles bleef het close. Anne van Dam zag Dewi Weber terugkomen uit achterstand en alsnog een punt pakken. In de partij daarachter won Ileen Domela Nieuwenhuis haar partij tegen Karin Jansen.
Britt Steeghs verloor haar partij met 4&2 van Marit Harryvan, maar doordat Charlotte Puts een punt haalde in haar partij tegen Martien Schipper, had Eindhoven nog maar een winstpartij nodig voor het kampioenschap.
Die laatste twee punten kwamen toepasselijk uit de flight van captain Teddy van Lieshout. Met een knappe putt op de zestiende hole beklonk zij het kampioenschap voor de Eindhovensche, dat door de gegeven partij van Daniëlle van den Berg met 10-8 won.
,,Wat een supermooie ervaring is dit zeg’’, jubelde de capain na afloop. ,,We werden al snel tot favoriet gebombardeerd, maar om het dan ook waar te maken, da’s heel bijzonder.’’

Achterstand
Bij de heren ging de overwinning niet voor het tweede jaar op rij naar titelverdediger Houtrak, maar was het Prise d’Eau dat in de singles een 4-2 achterstand omboog in een 10-8 overwinning.
In die singles kwam Prise d’Eau al snel in bijna alle partijen op voorsprong. Houtrak was echter niet bereid de titel zo maar uit handen te geven en Michael Kraaij bracht met een 4&3 overwinning op Robbie van West de eerste punten op het bord.
Jeroen Krietemeijer won zijn partij tegen Frank van Hoof met 3&2 en David van den Dungen was met 1up te sterk voor Philip Bootsma. Omdat Niels Hendriks zijn partij tegen Marc van Houdt op dat moment ook al had gewonnen, had Prise d’Eau nog maar een winstpartij nodig.
Toen Aaron van den Dungen zijn partij tegen Brian Adams op zeventien besliste was de overwinning daar voor de club uit Tilburg. Captain Laurens Jansen gaf zijn partij op achttien aan Berend van Holthuijsen, waardoor de wedstrijd in 10-8 eindigde.
,,Dit is een onbeschrijflijk gevoel. Ik ben er onwijs trots op dat we dit met elkaar voor elkaar hebben kunnen boksen terwijl we het seizoen nog zinder coach zijn begonnen. we zijn een echte vriendengroep en dat heeft denk ik de doorslag gegeven’’, aldus captain Laurens Jansen.

art cover
Genieten in Drentsche Golf Lodge
14 mrt, 13:20
art cover
Reken af met stress op de golfbaan: tips om ontspannen te spelen
14 mrt, 13:18
art cover
Komend weekeinde barst de competitie in de hoofdklasse weer los
14 mrt, 13:17
art cover
Alles wat golf te bieden heeft in de Holland Golf Show
14 mrt, 13:16
art cover
Darius van Driel doet het met prachtige overwinning in Kenia
14 mrt, 13:15
art cover
De indrukwekkende golfcourse Thracian Cliffs in Bulgarije: elke hole zeezicht
1 mrt, 09:00
art cover
Nederlands Golfmuseum kijkt terug met expositie 'Golf in voormalig Nederlands-..
29 feb, 09:00
art cover
Voor Darius van Driel komt met winst in Kenia een droom uit
28 feb, 10:58