Logo nationaalgolfmagazine.nl

Poloshirts: alleen de golfbaan?

  Nieuws
Poloshirts: alleen de golfbaan?
Poloshirts: alleen de golfbaan? (rodi.nl)

Poloshirts vind je vaker op een golfbaan. Of bij tennis of hockey. Toch vinden we de poloshirts tegenwoordig overal terug. Wanneer het kouder wordt, worden de poloshirts met korte mouw ingeruild voor poloshirts met lange mouw. Poloshirts zijn smaakvolle shirts en echt van deze tijd. Wil je weten hoe je het perfecte poloshirt kiest? En ben je benieuwd naar wat je vooral niet moet doen? Lees dan snel verder!


Een poloshirt kiezen: hoe doe je dat?
Het belangrijkste om op te letten bij het kiezen van een poloshirt is, net zoals bij een overhemd, de pasvorm en daarmee de bewegingsvrijheid. Kleding moet lekker zitten vooral als je het wilt dragen tijdens het sporten. Er bestaan allerlei poloshirts, zoals met een recht model (regular fit) of een getailleerd model (slim fit of soms moderne fit). Neem je eigen figuur: ben je slank gebouwd? Of heb je een meer rechte bouw?
Om de lengte van een poloshirt te bepalen, gebruik je de volgende stelregel: een poloshirt behoort tot halverwege de rits van je broek te vallen. En zo behoren de mouwen van een poloshirt met korte mouw tot op het midden van je bovenarm te vallen. Een poloshirt met lange mouwen komt met de mouwen tot net over de pols.

Wat moet je niet doen met een polo shirt?
• Draag de kraag niet omhoog: dit werd vroeger vaker gedaan, nu is het niet meer modieus. Alhoewel: wat was … komt altijd weer terug.
• Er bestaan genoeg poloshirts met bedrukkingen, grote teksten en logo’s. Let op! Dit ziet er in de winkel kleurrijk uit, maar kan soms een beetj teveel zijn. Een klein logootje is acceptabel en straalt rust uit.
• Draag geen shirt onder een polo: een polo is al een shirt op zich.
• Polo’s in combinatie met een colbert: poloshirts zijn casual en niet bedoeld voor onder een pak. Je kunt een polo wel combineren met een pullover.

Meer berichten