Lars van Meijel sterk in Challenge Tour India

Nieuws
Lars van Meijel: ,,Van de samenwerking met puttcoach Rob Mouwen zie ik eigenlijk meteen al resultaat.’’ (Foto Golfsupport.nl)
Lars van Meijel: ,,Van de samenwerking met puttcoach Rob Mouwen zie ik eigenlijk meteen al resultaat.’’ (Foto Golfsupport.nl)

Lars van Meijel beleefde een uitstekende week op de Challenge Tour in India. De Brabander wist zichzelf alleen niet te belonen met dat wat er lang in leek te zitten; de overwinning in The Challenge presented by KGA, zoals het toernooi officieel heette. Op de slotdag ging het helaas mis voor Van Meijel, die in riante positie aan de laatste ronde was begonnen.

Want in de eerste 54 holes deed Lars van Meijel (28) bijzonder weinig fout. Sterker, hij produceerde in die eerste drie rondjes slechts twee bogeys, en daarmee legde hij een stevige basis voor een goede positie. Die kwam er ook omdat hij aan de andere kant wel de birdies maakte. Dat waren er welgeteld negentien, waardoor Van Meijel na 66-66-67 uitkwam op zeventien onder de baan. Genoeg om met een voorsprong van twee slagen de laatste dag in te gaan.

Daar ging het echter fout. Van Meijel opende met twee bogeys en was daarmee zijn voordelige marge meteen kwijt. ,,Geen goed begin nadat ik twee drives naar links sla en vervolgens een korte putt voor par mis’’, aldus Van Meijel, die dat niet direct kon linken aan spanning. Dat verloren terrein kon Van Meijel in het restant van de ronde niet meer goedmaken. Hij zag de Fransman Ugo Coussaud weglopen, kwam zelf nog wel terug naar level par voor de ronde, maar een zure bogey op de achttiende duwde hem in de zwarte cijfers. Plus één voor de dag, zestien onder voor het toernooi en een vierde plaats.

Dat was een resultaat waar Van Meijel ongetwijfeld vooraf voor had getekend, want echt soepel verliep het seizoen tot nu toe nog niet. Maar als je zó dichtbij de winst bent, is alles minder toch een teleurstelling. Toch zag Van Meijel voldoende aanknopingspunten om met een goed gevoel terug te reizen naar Brabant. Vooral zijn putter deed in India z’n werk, en daar was Van Meijel blij mee. Hij werkt sinds enkele weken met puttcoach Rob Mouwen en ziet daarvan meteen het resultaat terug. ,,Mijn putten was zeker de eerste drie dagen erg goed, net als mijn spel. Dat kan ik meenemen naar de rest van het seizoen.’’

art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17