Op weg naar KLM Open 2023: Darius van Driel is nog zoekende

Nieuws
Darius van Driel kan wellicht weer pieken in het KLM Open.
Darius van Driel kan wellicht weer pieken in het KLM Open. (Foto: Foto Golfsupport.nl)

Het leven op de DP World Tour blijft spannend voor Darius van Driel. Vorig jaar slaagde hij er pas in het laatste toernooi in zijn speelrecht voor dit seizoen veilig te stellen, en ook nu heeft het er alle schijn van dat hij het opnieuw spannend gaat maken. De echte topvorm is er namelijk nog niet bij Van Driel, die vooral punten moet sprokkelen.

Het is altijd jammer als je Nederlanders ziet worstelen en knokken op de Tour, terwijl je heel goed weet wat ze in huis hebben. Ook in het geval van Darius van Driel is dat namelijk heel wat. De man uit Leidschendam heeft dat al meerdere keren laten zien. Ook al op Bernardus, waar hij in het eerste jaar op de baan bij Cromvoirt de beste Nederlander was. Van Driel speel geweldig en stapte uiteindelijk als nummer vier het clubhuis in.

Maar het is ook wel een beetje tekenend voor Van Driel dat hij af en toe zo’n uitschieter heeft. Een toonbeeld van regelmaat is de Zuid-Hollander nooit geweest, maar juist die uitschieters helpen hem elke keer de goede kant op. Twee jaar geleden kende Van Driel zijn beste seizoen tot nu toe. Daarin speelde hij zichzelf liefst vijf keer de top tien in, zó vaak dat je daar haast niet meer van uitschieters kon spreken. Dat was ook het enige jaar waarin Van Driel zich niet echt zorgen hoefde te maken over zijn tourkaart.

Afgelopen jaar eindigde Van Driel ook nog drie keer in de top tien, maar het zijn juist die klasseringen die dit seizoen tot nu toe achterwege blijven. Van Driel heeft het moeilijk, en de acht gemiste cuts op twaalf starts zijn daarvan het cijfermatige voorbeeld. Alleen in Kenia drukte Van Driel weer even de neus tegen het venster. Elfde plaats, twaalf onder par, een goeie cheque én punten. Dat zijn de weken waar Van Driel het van moet hebben.

Het is te hopen dat hij zo’n week ook weer beleeft in het KLM Open, als het al niet eerder gebeurt in het Soudal Open. Daar in België, op de baan van Rinkven, heeft Van Driel ook goede herinneringen, en wellicht kan zo’n plek je net weer even op weg helpen. Anders moet het maar gebeuren op Bernardus, waar hij vorig jaar overigens wel de cut miste.

Hoe dan ook, ergens moet Darius van Driel weer die vonk vinden, die klik die hem in 2021 binnen de top honderd van de DP World Tour bracht. Hij werkt er met zijn coach ongetwijfeld hard aan, en het is mooi als de beloning kan volgen op Bernardus.

Darius van Driel

Leeftijd:                                  33

Toernooien 2023:                  13*

Missed cut:                            8

Verdiensten DPWT 2023:     € 92.249

Race to Dubai:                      141

OWGR:                                 436

Zeges European Tour:          0

Zeges Challenge Tour:         2

* Na Soudal Open

art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17