Driver Anne van Dam breekt in play-off van Iers Open

Nieuws
Het touw haakt achter de driver van Anne van Dam, waarna de tas uit de buggy wordt getrokken en haar driver breekt.
Het touw haakt achter de driver van Anne van Dam, waarna de tas uit de buggy wordt getrokken en haar driver breekt.

Je driver breken voor je gaat beginnen aan een play-off. Het overkwam Anne van Dam in Iers Open. Of het voorval van invloed was, is niet te zeggen, maar Van Dam moest de winst wel laten aan de jonge Deense Smilla Tarning Soenderby.

Het incident rond Anne van Dam baarde aardig wat opzien, en ging al snel viral op social media. Een post van PGA-pro David Foley alleen al werd al tweeënhalf miljoen keer bekeken. Maar dat zal Anne van Dam uiteraard worst zijn. Die verliet vol ongeloof de course van Dromoland Castle bij Limerick.

Eerst verspeelde ze op de slotdag al een voorsprong van drie slagen, die ze had opgebouwd na een geweldige derde ronde. Uiteindelijk wist ze er nog een play-off uit te slepen door een birdie op de achttiende, al had ze daar ook een eagle-putt voor de winst. Die duwde ze net naast de hole, waardoor er een play-off kwam met daarin Soenderby – die er een geweldige ronde tien onder par uit had gegooid – en de Zweedse Lisa Petterson.

Maar op weg naar de tee voor de eerste hole van de play-off ging het helemaal mis. Van Dam liet zich rijden door een official, die een route onder de touwen door koos. Van Dam tilde het touw op, liet dat achter haar weer zakken, maar had niet door dat het touw bleef haken achter haar tas. De buggy reed door, het touw werd strak gespannen en trok uiteindelijk aan de driver de hele tas van Van Dam van het karretje. Bij het oppakken hield de official al snel de driverkop van Van Dam in haar handen. Die stond er zelf vol ongeloof bij te kijken.

Eerder in het toernooi was wonderlijk genoeg ook al de driver van Van Dam gebroken. Dat kon nog hersteld worden, maar deze keer niet. Op de tee trok de balende Van Dam daarom de houten drie uit haar tas. Uiteindelijk wist ze zichzelf na een goed tweede schot nog een kans op eagle te geven, maar waar de Arnhemse miste, benutte Soenderby die kans wel.

Komende week krijgt Van Dam in het Big Green Egg Open op de Hilversumsche wellicht een nieuwe kans op de winst. Dat ze in een goede vorm steekt, is in ieder geval wel duidelijk.

Het Big Green Egg Open wordt gehouden van 7 tot en met 10 september op de Hilversumsche.

De official houdt de driverkop van Anne van Dam vast. De Nederlandse en haar caddy kijken vol ongeloof toe.
art cover
Hoge nummers nekken Mike Toorop
21 nov., 09:47
art cover
Dutch Golf Company: je eigen golfsimulator thuis
21 nov., 09:44
art cover
De ProTee VX launchmonitor: indrukwekkend
21 nov., 09:42
art cover
Martijn & Jan Kees: geen garanties
8 nov., 18:01
art cover
SR Golf, de custom fitting specialist
8 nov., 17:59
art cover
Door de Fundamentele Routines van Liesbeth Pauwels: Hier. Stopt. Rugpijn.
31 okt., 19:30
art cover
iGolf MIX, de serieuze en gezellige gemengde competitie
31 okt., 15:45
art cover
Pin High verbindt zich tot en met 2026 als partner aan de Holland Golf Show
31 okt., 15:41