Door de Fundamentele Routines van Liesbeth Pauwels: Hier. Stopt. Rugpijn.

Nieuws
Outfit: LuLuLemon
Outfit: LuLuLemon (Foto: Liesbeth Pauwels)

Er is een nieuwe golfcultuur. Vroeger waren fitness en golf geen combinatie. Vroeger was de volledige focus op techniek en swing. Maar nu, en in de toekomst? Nu zijn de rollen omgedraaid. Het niet doen van golffitness is niet vragen óf er blessures komen maar wanneer. Dus wat doen de goeie golfers dan? Zij doen de Fundamentele Routines. 

Structuur

De Fundamental Routines (FR) is mijn zelf-samengestelde en gestructureerde online oefenprogramma. Na meer dan een decennium in mijn praktijk golfers van alle leeftijden en niveaus te hebben geholpen, gesproken en gezien, kwam ik hierop terecht: de belangrijkste oefeningen voor makkelijker draaien, overbelastingblessures tegengaan en verdere drives. Daarnaast ben ik opgeleid om golfers fysiek te trainen, heb ik onderzoek gedaan én ben ik ervaringsdeskundige. Mijn missie is een gezonde, fitte golfgemeenschap te ontwikkelen en ondersteunen, en zo is mijn eerste onlineprogramma FR tot stand gekomen. 

Pilates en TPI

Mijn onlineprogramma is een combinatie van verschillende methodieken. Denk aan: yoga, pilates, TPI, kracht en hersteltechnieken. Zo ontstaat er een perfecte balans tussen souplesse en kracht. Uiteraard op de specifieke belasting van de eenzijdige-golfswingspieren. Er is dus aandacht voor de spieren maar ook voor de gewrichten, het bindweefsel, de ademhaling en het zenuwstelsel. Dat zijn componenten die in algemene golffitness programma’s ontbreken, maar die wel van essentieel belang zijn voor blessurepreventie.

Mijn onlineprogramma is vooral makkelijk te integreren in een actieve of drukke levensstijl. De lessen duren vijf tot maximaal 22 minuten. Je volgt alle lessen on-demand vanuit jouw favoriete plek. Dus waar, wanneer en hoe vaak je maar wenst. De negen lessen worden in het Engels begeleidend ingesproken. Het is mogelijk om de video’s te pauzeren, te herhalen of via AppleTV af te spelen.

Blessurepreventie

Het zijn negen krachtige routines die de actieve golf-levensstijl verbeteren zodat je langer, met meer plezier golft! De Fundamental Routines combineren explosiviteit met gecontroleerde nauwkeurige bewegingen, allemaal te beoefenen op eigen lichaamsgewicht. Het enige wat je aan materiaal nodig hebt is ruimte om te bewegen, een matje en een kleine portie positieve zin, de rest komt dan automatisch vanzelf.

De routines hebben in de basis het doel blessures door overbelasting te voorkomen en je beter te laten golfen. Je koopt de FR eenmalig en geniet voor jaren. Er is geen maandelijkse incasso of lidmaatschap. Alles gaat online. Na betaling via bijvoorbeeld creditcard ontvang je direct toegang tot het volledige programma. De prijs van de FR in vergelijking met de waarde die je eruit kunt krijgen is eerlijk gezegd een koopje. 

400!

Golffitness is voor iedereen. Maar niet elk programma is gemaakt voor de golfswing. Fundamental Routines is voor iedereen die graag golft! Wist je trouwens dat een enthousiaste golfer met handicap 20, die wekelijks speelt en oefent, makkelijk op een totaal van 400 swings zit per week. Dat zijn 400 eenzijdige repetitieve, explosieve rotatiebewegingen, waaronder sommige wellicht onder mentale druk, op een helling en/of verkeerd geraakt. Dan zijn proactieve maatregelen zoals oefeningen en stretches geen luxe maar een vereiste om rugpijn bij golfers te voorkomen. Daarom heb ik de Fundamental Routines gemaakt. Je hoeft geen oefeningen te verzinnen of zelf uit te zoeken. Je bent in principe maar één muisklik verwijderd van mijn methode. Een methode die je daarnaast helpt zelfverzekerd te voelen op de eerste tee, pijnvrij te spelen en meer fysieke capaciteit te ontwikkelen terwijl je je golfspel naar een volgend niveau tilt. 

Dit zijn de Fundamental Routines: 

  1. Driving range warming-up 
  2. Golf cooling-down 
  3. Mobiliteit en Souplesse 
  4. Ademhaling en Rotatie
  5. Heupen 
  6. Stabiliteit 
  7. Golfyoga Flow 
  8. Herstel 
  9. Foam rollen 

Je bent welkom. Beginnen met trainen, oefeningen oppakken of flexibiliteit winnen was nog nooit zo makkelijk… De Fundamental Routines zijn er voor jou. Wacht niet langer en start direct. Ga naar www.lpgolfperformance.nl en klik op de link van Fundamental Routines via het shop menu. 

art cover
De droomreis van Matthieu Pavon
8 feb, 20:30
art cover
Groeiend verzet bij spelers PGA Tour tegen genadige terugkeer LIV-gangers
8 feb, 17:38
art cover
Golfen met aanvaarding: omarm de onvoorspelbaarheid op de golfbaan
6 feb, 12:53
art cover
Costa Navarino zet Griekenland op de kaart als golfbestemming: een paradijs vo..
18 jan, 09:13
art cover
De échte parels van Mallorca? Zonder twijfel Alcanada en Pula Golf.
18 jan, 09:08
art cover
Quinta do Lago heeft álles wat je kan wensen: een blauwdruk voor perfectie
18 jan, 09:06
art cover
CEO Sean Moriarty wil altijd nóg beter: 'Quinta do Lago is nooit klaar'
18 jan, 08:58
art cover
Samanah Golf in Marokko: met recht een oase in de woestijn
18 jan, 08:50