kLM Open 2023: Niets dan respect voor Daan Huizing

Tour
Daan Huizing kon tóch starten in het KLM Open en presteerde ook nog goed. (Foto Golfsupport.nl)
Daan Huizing kon tóch starten in het KLM Open en presteerde ook nog goed. (Foto Golfsupport.nl)

Op het oog lijkt er weinig bijzonders aan de prestatie van Daan Huizing, die het KLM Open nog net binnen de top dertig afsloot. Maar tegen de achtergrond van de fysieke problemen die hem wekenlang kwelden, is er niets dan respect voor de verrichtingen van Huizing op Bernardus.

Daan Huizing werd wekenlang geplaagd door hevige nekklachten, waarvan aanvankelijk de oorzaak niet kon worden gevonden. Huizing kon niet eens normaal eten en hoefde niet eens aan golf te dénken. Net op tijd trad het herstel in, waardoor Huizing zijn rentree op de DP World Tour kon maken in uitgerekend het KLM Open. Maar veel mocht je niet verwachten van Huizing, en zijn eerste ronde leek dat te staven.

In ronde twee toonde Huizing echter wat hij in zijn mars heeft. Ondanks het leed van de achterliggende weken, ondanks het gebrek aan ritme liep hij in twaalf holes tijd naar min zes, waarmee de schade van dag één ruimschoots hersteld was. Een prachtige approach op hole drie, tot op een veertigtal centimeters van de hole, bracht de ronde voor Huizing op gang, en daarna leek de man uit Soest niet te stoppen. Bogeys op vijftien en zestien wierpen hem nog ietsje terug in de stand, maar Huizing was er in het weekeinde bij, en dat op zich is al een prestatie van formaat.

Na een ronde level par op zaterdag, maakte Huizing in zijn slotronde opnieuw indruk. Niet met de start, met bogeys op één en twee, wel met het herstel daarna. Twee holes later was de schade alweer weggepoetst, en met een sterk slot – drie birdies in de laatste vier – klom Huizing nog flink op het leaderboard.

Dat moet al met al een opsteker zijn voor Huizing, die met alleen een kwalificatieronde voor het Brits Open in de benen waarschijnlijk zonder enige verwachting naar Bernardus kwam. Zo leverde hij eigenlijk vanuit het niets zijn beste KLM Open ooit af op het moment dat hij dat zelf het minst had verwacht. Niet voor niets stond er na zijn laatste hole een opgetogen Daan Huizing bij het clubhuis.

,,Ik ben gelukkig, zeker’’, bekende hij. ,,Met de laatste holes had ik in de voorgaande dagen steeds wat moeite, en als je daar nu drie slagen wint, is dat een dikke bonus. Lekker om zo af te sluiten.’’ Voor iemand die tot kort voor het toernooi nooit had gedacht te kunnen starten, was het voor Huizing ook vooral plezierig wél op Bernardus te zijn, en ook nog te presteren. ,,We hebben echt genoten’’, zei hij over het toernooi van hem en vrouw en caddie Daniëlle. ,,Het was een prachtige week op een fantastische baan.’’

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27