Bob Geurts verovert Belgische amateurtitel

Algemeen
Afbeelding

Bob Geurts leverde een knappe prestatie in België. Het talent van De Hoge Kleij veroverde daar de nationale strokeplaytitel. De Nederlanders deden het sowieso goed met drie spelers in de top zes.

Het ELTK op de Spaanse topcourse PGA Catalunya bleek voor Bob Geurts een prima opwarmer. Vanaf de eerste ronde mengde hij zich op de fraaie baan van Hulencourt bij de strijd om de bovenste plaatsen. Geurts opende met een ronde 71, en bleef daarna een constante factor. Waar landgenoten Dario Antonisse en Floris Veth uitschieters noteerden, was Geurts vooral regelmatig. Na een tweede ronde in 69 slagen was hij al vier onder de baan, en was duidelijk dat hij op de slotdag een serieuze bedreiger zou zijn voor de leidende Belg Jarno Tollenaire.

Die zakte in de laatste ronde door het ijs, waar Geurts opnieuw sterk presteerde. Veth moest na zijn ronde 65 een dag eerder nu te veel toegeven, terwijl Antonisse de prijs betaalde voor een mindere eerste dag, die hij niet helemaal kon wegpoetsen met zijn ronde 64 op dag twee. Bob Geurts leverde een nagenoeg vlekkeloze ronde af met vijf birdies en één bogey, en dat was voldoende voor de Belgische titel.

art cover
Genieten in Drentsche Golf Lodge
14 mrt, 13:20
art cover
Reken af met stress op de golfbaan: tips om ontspannen te spelen
14 mrt, 13:18
art cover
Komend weekeinde barst de competitie in de hoofdklasse weer los
14 mrt, 13:17
art cover
Alles wat golf te bieden heeft in de Holland Golf Show
14 mrt, 13:16
art cover
Darius van Driel doet het met prachtige overwinning in Kenia
14 mrt, 13:15
art cover
De indrukwekkende golfcourse Thracian Cliffs in Bulgarije: elke hole zeezicht
1 mrt, 09:00
art cover
Nederlands Golfmuseum kijkt terug met expositie 'Golf in voormalig Nederlands-..
29 feb, 09:00
art cover
Voor Darius van Driel komt met winst in Kenia een droom uit
28 feb, 10:58