Martijn & Jan Kees

Algemeen
Afbeelding

Hi Jan Kees,

Het jaar zit erop. Alwéér een jaar voorbij. Hoopten we eind 2020 nog dat alles dit jaar weer ‘normaal’ zou worden, de conclusie eind 2021 is dat dat allerminst het geval was. Coronarestricties zijn nog altijd aanwezig en het moet gek lopen willen we daar op korte termijn vanaf zijn. Helaas. Het heeft niet per se veel met golf te maken, maar hoe hou jij de moed erin? Ik zie om me heen dat de winterdip er vroeg bij is dit jaar in elk geval.

Om de link naar golf toch te leggen: nu de dagen kort, koud en nat zijn, is die uitlaatklep voor een goed gemoed een stuk minder aanwezig. Golfen is goed voor lichaam en geest, maar de meeste golfers spelen hun rondjes toch echt liever in de zon, al dan niet in korte mouw, dan in de striemende regen. Dus vandaar de vraag: hoe kom jij deze donkere dagen door? Hoe hou jij je golfbehoefte op peil? Kijk je oude toernooien terug, pak je een golfboek uit de kast, of sta je voor de tv je putten te oefenen? Ik geef toe dat ik me aan alle drie schuldig maak... je moet wat toch, zo rond de kortste dag?

Op naar 2022, op naar de lente!

Martijn

Dag Martijn,

Mijn rechterschouder is al enkele jaren een tegenstander van het slaan van golfballen. Lichtelijk versleten, zegt mijn fysio. Ooit met te weinig rust te veel curveballs gegooid. Honkbal dus.

Chippen in de tuin. Dat kan. Die is ook lang genoeg om met gatenballen te pitchen. Maar als het koud of nat is, dan even niet. En het is in deze tijden vaak koud of nat.

Ik zal ongetwijfeld wat terugkijken op Ziggo Sport of Sky, maar lezen?

Hoeveel goede golfboeken zijn er de laatste jaren uitgekomen. Te weinig.

Jij weet hoe oud ik nu ben en je begint waarschijnlijk te lachen als ik je zeg dat mijn Sony Playstation weer naast de tv is geparkeerd. Die heb ik ooit gekocht voor mijn kleinkinderen, maar die zijn er nog veel te klein voor. Mevrouw Van der Velden zei destijds dat het by far de slechtste smoes was die ik ooit had verzonnen.

Het zal wel.

Ik speel volgende week op de TPC Scottsdale de Qualifying School. Ik ben nu al zenuwachtig.

Goede feestdagen, beste vriend en tot in 2022.

Jan Kees

art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
Koop nu alvast je tickets voor het KLM Open van 2024 op The International in A..
28 mrt, 09:00
art cover
Martijn & Jan Kees
27 mrt, 09:00
art cover
Dutch Golf Company: je eigen golfsimulator thuis
26 mrt, 19:00
art cover
Tovenarij
26 mrt, 12:42