Martijn & Jan Kees

Algemeen
Afbeelding

Beste Jan Kees,

Het zong al een tijdje rond, maar een paar weken geleden werd officieel bekend dat het Dutch Open in 2022 verhuist van september naar de maand mei. Eerlijk gezegd vind ik het zelf bijzonder prettig. Om met Golfers Magazine een editie vol artikelen over het Dutch Open te produceren waren de zomermaanden altijd tropenweken. Natuurlijk, de dagen zijn dan op zijn langst, en tijd om zelf te golfen is er volop, maar voor de zomervakantie betekende het altijd een lelijke streep door de rekening om die tientallen pagina’s op tijd, en vooral goed, te vullen. Alleen om die reden vind ik de andere plek in het schema al prettig, maar er zijn zeker ook vragen. In hoeverre is het voorjaar een verbetering ten opzichte van de late zomer? Zorgt het verplaatsen voor een sterker veld of gaat dat niets uitmaken? En wat denk je dat de reden is om naar het voorjaar te gaan? Ik gok op geld, niet meer dan dat. Of zie je nog andere redenen waarom de 102e editie van ons Open nog maar zeven maanden op zich laat wachten?

Groet, Martijn

Hey Martijn,

Om te beginnen denk ik niet dat het Dutch Open ooit in mei is gespeeld. In recente tijden was er één KLM Open dat in juni werd gehouden: de editie 2005, op Hilversum, gewonnen door Gonzalo Fernandez Castaño. Maarten Lafeber was met een vierde plaats de beste Nederlander.

Het wordt voor Niall Richardson, de briljante Golf Course Superintendent van Bernardus, en zijn staf een behoorlijke klus om de baan zo vroeg in het jaar in ‘vorm’ te krijgen - zeker als er sprake is van een kil en nat voorjaar.

De enige reden dat ons Open naar mei gaat, heeft inderdaad waarschijnlijk te maken met geld. Naar ik heb begrepen waren er voor september 2022 vijf kandidaten voor vier weken. En het zou mij niets verbazen als het Dutch Open vanwege het lage prijzengeld is afgevallen.

Organisator TIG Sports rekent in berichten aan de buitenwereld toch op een mooi kampioenschap. Wat kan men anders zeggen?

De kans dat het veld sterker is dan dit jaar is vrij klein. De week voor Bernardus wordt in Oklahoma het PGA Championship gespeeld. Daar mag de top-100 van de wereld aan meedoen. Kijken we naar de wereldranglijst van medio september, dan stonden daar 26 Europeanen in. Gevaarlijk voor ons Open.

Mooie herfst toegewenst,

Jan Kees

art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
Koop nu alvast je tickets voor het KLM Open van 2024 op The International in A..
28 mrt, 09:00
art cover
Martijn & Jan Kees
27 mrt, 09:00
art cover
Dutch Golf Company: je eigen golfsimulator thuis
26 mrt, 19:00
art cover
Tovenarij
26 mrt, 12:42