Droomgolf: Lofoten, voor avonturiers

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Jacob_Sjoman)

Toe aan iets anders? Dan is deze golfbaan precies wat je nodig hebt: de Lofoten Links in het hoge noorden van Noorwegen. Een prachtige baan in een spectaculaire omgeving. Dit is golf voor avonturiers.

De Lofoten is een groepje eilanden in het hoge noorden van Noorwegen, zelfs boven de poolcirkel. Ze zijn door bruggen met elkaar verbonden, en soms moet je ook met een bootje naar een ander eiland. Het landschap is zonder enige twijfel spectaculair. 

Maar je kunt er dus ook golfen. Sinds ruim twintig jaar zelfs.

Echte links, gelegen aan de boorden van het fjord. Fraaie holes in een ruige setting, met adembenemende uitzichten over het fjord. Absolute blikvanger is al de tweede hole, een par 3 van net iets meer dan 130 meter. Hier sla je de bal naar een green die op een eiland tussen de rotsen ligt. En ben je daar op het juiste moment, dan danst wellicht het fameuze noorderlicht aan de hemel.

Overbodig te zeggen dat je hier in de winter niet hoeft te komen. Dan daalt de temperatuur tientallen graden onder nul en ligt er een dik pak sneeuw. Daarentegen kun je in de zomer spelen tot je een ons weegt. Het is er echt de hele dag licht. Op Lofoten Links verkopen ze niet voor niets een greenfee voor 24 uur. De prijs? Ongeveer 145 euro. Voor een rondje van achttien holes betaal je als volwassene zo’n 125 euro. Voor een tweede ronde in dezlefde periode betaal je de helft, voor een derde zelfs niets.

Website: lofotenlinks.no

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27