Jordy Kuijsters en Caroline Karsten als trotse winnaars van de derde Glenmorangie Champions Trophy. (Foto Peters Smulders)
Jordy Kuijsters en Caroline Karsten als trotse winnaars van de derde Glenmorangie Champions Trophy. (Foto Peters Smulders) (Foto: Peter Smulders)

Tweetal sterkste in derde Glenmorangie Champions Trophy

Kuijsters en Karsten grote kampioenen

Het is inmiddels een mooie traditie geworden: de QL Glenmorangie Champions Trophy voor clubkampioenen op de baan van de Eindhovensche. De derde editie daarvan werd gewonnen door Caroline Karsten en Jordy Kuijsters, respectievelijk de kampioenen van De Pan en Merwelanden. Zij mogen zich een jaar lang de grootste kampioenen van de clubkampioenen noemen.

Terwijl het noorden en het midden van Nederland gebukt gingen onder aanhoudende regenbuien, werden op de Eindhovensche Golf de terrasdeuren van het pas gerenoveerde clubhuis geopend. De derde QL Glenmorangie Champions Trophy kende niet alleen prima weer, maar ook nog eens een zinderende ontknoping bij de heren.

Play-off

Daar moest er namelijk een play-off aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Jordy Kuijsters en Bram van Zantvoort, de thuisspeler van de Eindhovensche, meldden zich daarvoor op de tee. Twee slagen later hadden beide spelers een prima kans op birdie. Van Zantvoort zag zijn putt ruim voorbij de hole eindigen, Kuijsters was te kort. Maar de man van Merwelanden mocht die putt vervolgens wel maken voor de winst, adat Van Zantvoort ook de par aan zijn neus voorbij zag gaan. Van Zandvoort wist al hoe laat het was. Hij had zijn pet al afgenomen om zijn tegenstander te feliciteren met de overwinning.

Belangstelling

Bij de dames was het Caroline Karsten die het veld met een slag voor bleef. Karsten, bepaald geen onbekende in de golfwereld, ging in 74 slagen rond en hield daarmee de nummer twee, Marit Harryvan van de Noord Nederlandse, met het kleinst mogelijke verschil van de overwinning af. Annemieke Dompeling van de Koninklijke Haagsche bleef met een ronde 77 steken op de derde plek. Net als voorgaande jaren kon de QL Glenmorangie Champions Trophy ook dit jaar weer op veel belangstelling bij de dames rekenen. ,,We zijn zo trots op het grote aantal aanmeldingen bij de dames. Zelfs meer dan bij de heren. Daardoor hebben we ieder jaar een compleet deelnemersveld van 36 heren en 36 dames'', aldus toernooileider Arthur Roskott.

Dat het toernooi in de smaak valt was ook zichtbaar in het aantal spelers dat na afloop op het terras plaatsnam voor de geanimeerde prijsuitreiking. Hein van Beek, van QL Hotels & Restaurants, reikte de prijzen uit, samen met Tajana Inacio, Senior Brand Manager van Moët Hennesy, en Guido Dierick, voorzitter van de Eindhovensche Golf. Zowel Karsten als Kuijsters ontvingen naast de schaal voor de winnaars ook een geheel verzorgd verblijf, inclusief greenfee bij QL Hotel Royal Mougins aan de Franse Côte d'Azur.

Vijftigplussers

Dat niet alleen de jeugd het voor het zeggen had bij het verdelen van de prijzen bleek uit het eren van de Beste Vijftigplussers. Bij de dames ontving Petra Gruppelaar van Golfclub Leeuwenbergh een unieke armband van Bron Fine Dutch Jewelry. Marcel Roelofsma, eveneens van Leeuwenbergh mag uitkijken naar een geheel verzorgd verblijf bij QL Hotel Domaine La Butte aux Bois.