Martijn & Jan Kees

Hallo Jan Kees

Nu de maand december voor de deur staat, is het niet alleen het moment om terug te kijken op het bijna voorbije golfjaar, het is ook de tijd van het maken van wensenlijstjes. Of het nu Sinterklaas of Kerst is – of misschien wel allebei – de kans dat iemand je de komende weken vraagt een verlanglijstje achter te laten is groot. Laat ik de vraag hier dan maar meteen stellen: heb jij nog golfwensen op het lijstje staan? Zijn er dingen in je tas die (al dan niet dringend) aan vervanging toe zijn? Ik erken dat ik weinig onbescheiden graag een nieuwe set in de tas zou zien voor 2020. Niet dat de 'oude' set niet meer voldoet, maar de serie '712' is inmiddels dus bijna acht jaar oud, en dan gaat het toch kriebelen. Zou moderner equipment niet...

Enfin, onder de boom liggen zelden dergelijke grote cadeaus, en daarbij siert bescheidenheid de mens. Een mooi golfboek of dvd dan met de hoogtepunten van 2019? En wat zou daar dan absoluut op of in moeten staan? Tiger natuurlijk, Sergio, Anne?

Mooie decembermaand gewenst alvast. Ik ga me over mijn lijstje buigen, benieuwd wat er op die van jou staat.

Martijn

Hey Martijn,

Die 712's van je moeten echt worden ingeruild. Golfers Magazine's equipmentgoeroe Collet kan je vast op het goede spoor zetten. Soms moet je jezelf wel eens iets cadeau geven.

Je weet dat ik door een versleten schouder veel te weinig kan spelen. Dat is jammer, heel jammer. Ik heb mij erbij neer moeten leggen, al was het de laatste weken wel leuk om op een volkomen leeg Bretons strand – vlakbij de baan waar een wedstrijd van de Challenge Tour wordt gespeeld – met een ijzer-8 en een paar ballen in de zak van mijn jack wat te klungelen. Wandelen. Bal slaan. Wind in de haren, soms wat zoute nevel in het gezicht. Weet je dat ik daar van heb genoten? Soms heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn.

Maar goed, de feestdagen. Ik zie hier in de FNAC, een media supermarkt, van die mooie boxen met alle films van Franse regisseurs. Zou best wel een dvd-box willen hebben met alle Majors. Kom je gemakkelijk de winter door.

Zie je snel,

Jan Kees