Dewi Weber grijpt naast kaart LPGA Tour

Anne van Dam blijft komend jaar de enige Nederlandse op de LPGA Tour. Dewi Weber was lang hard op weg eveneens een kaart voor de beste damestour ter wereld te bemachtigen, maar ze strandde in de laatste fase.

Voor mannen is het winnen van een kaart via de Qualifying School al een bijzonder lastig en zwaar klusje, maar voor de vrouwen is het nog véél pittiger om op de LPGA Tour te komen. Het laatste toernooi behelst sowieso al acht (!) ronden. Dewi Weber weet daar alles van. Een jaar geleden ging ze op het nippertje ten onder. In acht rondjes maakten ze 588 slagen, en dat waren er slechts twee te veel.

Dit keer was het niet zo dramatisch, al greep Weber dus aan het einde wel mis. Na een aarzelende start had ze lang een kaart in het vizier. Na zes rondjes was Weber nog altijd level par, en dat was echt voldoende. Maar in de voorlaatste ronde ging het helemaal mis. De omstandigheden waren slecht, maar haar rondje 82 kwam desondanks hard aan. Twee van die slagen waren ook nog eens strafslagen die na afloop werden uitgedeeld omdat haar caddie een andere speelster advies zou hebben gegeven. Hij beantwoordde een vraag over de club die Weber in haar handen had.

Maar daar wilde Weber niet de schuld leggen voor de ronde 76 die de dag erop volgde. Het had veel invloed, erkende de Groningse, maar gaf niet de doorslag. Zo eindigde ze op veertien boven par, waar zelfs plus vijf al voldoende was geweest voor één van de 45 startkaarten voor de LPGA Tour. Weber komt daardoor volgend seizoen opnieuw uit op de Symetra Tour.