Wiebe Giesen, de nieuwe headpro van De Hoge Kleij.
Wiebe Giesen, de nieuwe headpro van De Hoge Kleij. (Foto: )

Wiebe Giesen headpro Hoge Kleij

Golfclub De Hoge Kleij heeft Wiebe Giesen aangetrokken als nieuwe headpro. Giesen is nu nog werkzaam op golfbaan Sluispolder.

Op de baan bij Alkmaar is Wiebe Giesen al sinds 2014 werkzaam. Hij vestigde daar vooral de aandacht op zich met zijn activiteiten met jeugdige golfers, die nooit genoeg konden krijgen van het enthousiasme van Giesen. Ook tijdens activiteiten van de NGF was Giesen altijd een prominent gezicht bij de evenementen met jeugd. Daarnaast is hij ook nog werkzaam als docent bij de opleiding van PGA Holland. Het was ook geen toeval dat Wiebe Giesen al in 2015 werd gekozen tot PGA Professional van het Jaar.

Nu zet hij dus zijn loopbaan voort bij De Hoge Kleij, waar hij per 1 januari aan de slag gaat. Giesen is echter inmiddels al actief bij de club uit Leusden, en dan vooral om met het eerste herenteam een goede start te maken naar de competitie van volgend jaar. De Hoge Kleij komt al jaren uit in de hoofdklasse en reikte daarin twee jaar geleden zelfs tot de finale. Giesen neemt de begeleiding vooralsnog op parttime basis op zich, tot hij in het nieuwe jaar officieel aan de slag gaat.

De spelers van Hoge Kleij hebben inmiddels ook al kennisgemaakt met Giesen, die al een aantal competitietrainingen achter de rug heeft. Het hoofdklasseteam kan bij de club uit Leusden altijd rekenen op flinke steun, en de ploeg wordt ook steevast achterna gereisd door een ruime schare supporters. De afgelopen competitie verliep niet goed voor het team, maar met Giesen hoopt De Hoge Kleij volgend seizoen weer mooie resultaten te behalen.

Bij De Hoge Kleij gaat Giesen samenwerken met de huidige professional Robert van Kranen. De twee kennen elkaar al en beide professionals verheugen zich op de samenwerking, waarbij ze onder andere Golfschool De Hoge Kleij vorm gaan geven.