Keur aan golfcourses

Natuurlijk is het schitterend de cultuur van Rusland en de schatten van Moskou en St. Petersburg te bezoeken. Maar we begrijpen best dat een golfer soms ook zijn hart volgt en gewoon een balletje wil slaan. Wees gerust, ook dát kan uitstekend in Rusland.

Er liggen niet overdreven veel banen in dat enorme land, maar de banen die er liggen zijn over het algemeen wel de moeite waard. Kijk alleen maar eens rond Moskou, waar echt een ruime keuze is uit courses van hoog niveau. We hebben er even een paar op een rijtje gezet.

Eén van de topbanen is Skolkovo Golfclub, een baan met achttien holes van de hand van niemand minder dan Jack Nicklaus. Uitdagend, veel bunkers, goeie course. Geldt ook voor een andere baan uit de koker van Nicklaus, de Tseleevo Golf & Polo Club. Verder heb je nog de Pestovo Golf & Yacht Club, de Zavidovo PGA National en de Moscow Country Club. Die laatste opende in 1993 de poorten en is daarmee de oudste golfclub met achttien holes van het land.

Kortom, voldoende redenen om naast genieten van de culturele geneugten van Moskou ook te zwichten voor de golftechnische verleidingen van deze prachtstad.