Raslèn op De Hoge Dijk. ,,Golf is een sport die goed bij mij past. Ik ben niet druk maar rustig van mezelf. Ik heb mezelf goed onder controle.''
Raslèn op De Hoge Dijk. ,,Golf is een sport die goed bij mij past. Ik ben niet druk maar rustig van mezelf. Ik heb mezelf goed onder controle.''

Raslèn Hedhili wil als eerste Tunesische pro de Tour op

'Joost Luiten straalt veel uit'

Hij is een rustige jongen zegt hij over zichzelf. Tiger Woods is zijn grote voorbeeld. Hij traint graag alleen en zo effectief mogelijk. Raslèn Hedhili heeft als sterke punt zijn teeshot want hij slaat ver. Hij zit op het tweetalig VWO in Amstelveen. Met zijn vader speelt hij regelmatig op golfbaan De Hoge Dijk. Hij is lid van Olympus en geselecteerd voor de C-selectie van de NGF. De Tunesische golfer uit Abcoude wil op de Tour spelen en The Masters winnen.

Heeft er al eens Tunesiër op de Tour gespeeld? Nee, ik dacht het niet. In Tunesië kennen ze de sport golf niet zo goed. Er zijn wel hele mooie golfbanen, maar er zijn weinig Tunesiërs die golfen. Mijn ouders zijn allebei Tunesisch maar hebben elkaar in Nederland ontmoet. Ik ben geboren in Nederland. We gaan met vakantie naar familie in Tabarka, dat ligt aan de kust. Het is daar erg mooi met witte stranden. Eerst ging het niet zo goed met het land, maar nu komen er weer meer toeristen.

Dus jij gaat trainen om als eerste Tunesiër op de Tour te staan? Haha, ja, misschien word ik de eerste Tunesische golfer op de Tour, dat lijkt me erg leuk. Het lijkt me sowieso geweldig om op de Tour te spelen net als Joost Luiten. Joost is voor mij een voorbeeld. Hij kan onder druk presteren. Hij straalt veel uit. Kracht, maar ook rust, je ziet het aan zijn lichaamshouding. Hij is een relaxte golfer.

Waarom wil je de Masters winnen en niet het British Open? Ik vind de Masters het allermooiste toernooi van de wereld. De baan is mooi, goede holes, de greens zijn snel en er zijn veel bloemen. Het is er altijd druk, er komen verschrikkelijk veel mensen kijken. Ik vind het fijn als er mensen kijken, hoe meer hoe beter. Ik word er in ieder geval niet zenuwachtig van. Als je het groene jasje wint, mag je het mee naar huis nemen.

Ben jij relaxt? Ja, ik ben een rustige jongen. Golf is een sport die goed bij mij past. Ik ben niet druk maar rustig van mezelf. Ik heb mezelf goed onder controle. Je zal mij niet mijn club tegen mijn tas zien gooien.

Wat vind je erger, een bal in het water slaan of een bal fluffen? Ik vind het allebei niet leuk. Maar het ergste vind ik een heel kort puttje voor birdie missen. Dan ben ik toch wel even van slag.

Hoe ga je verder naar de volgende hole? Ik blijf rustig, want ik kan goed terugpakken. Als ik op de volgende tee sta, concentreer ik me alleen maar op de hole. Waar ga ik mijn drive slaan?

Je zit in de C-selectie, hoe is dat? Ik vind het geweldig om in de selectie te spelen. Je komt op verschillende mooie banen, de trainers en de kinderen van de selectie zijn aardig en ik leer veel. Voor deze selectie ben ik gekozen denk ik, omdat ik veel zelfbeheersing heb en doorzettingsvermogen.

'Het groene jasje

mag je mee naar huis nemen'

Wat kan je met die eigenschappen bereiken? Op de eerste plaats een single handicap. Want dat is mijn doel van komend seizoen. Ik heb er veel zin in om daaraan te werken. Dat betekent veel trainen. Ik houd van trainen. Lekker in mijn eentje.

Zijn er ook nadelen aan golf? Ja, vroeg opstaan is verschrikkelijk. Dat heb ik nooit leuk gevonden. Ik kom 's morgens langzaam op gang. Dus als ik vroeg op moet voor een wedstrijd, ga ik extra vroeg naar bed. Meestal brengt mijn vader me en samen rijden we weer naar huis. Soms ben ik zo moe dat ik op de terugweg in de auto in slaap val. Mijn vader heeft dan nog net kunnen vragen hoe het ging.

Wat is de mooiste hole op de Hoge Dijk? Hole 17 en hole 14. Hole 17 is een lange hole waar je over moet nadenken waar je de bal gaat spelen. Hole 14 van Bullewijk is een par 3 die erg spannend is. Je moet risico nemen, want rechts is water en links een grote bunker.

Train je altijd alleen? Meestal wel, maar ik train ook met mijn vader en mijn golfvriend Luc. We gaan regelmatig samen de baan in. We kunnen goed met elkaar opschieten.

Op wie wil je lijken van de Tour? Tiger Woods, hij heeft de beste swing van iedereen. Maar het belangrijkste van Tiger Woods is dat hij alles goed kan. Hij heeft geen zwakke punten. Daarom wil ik op hem lijken.

En wie gaat van jou Tiger Woods maken? Tom Stam. Hij zegt dat ik voor een goede swing recht naar achteren moet en dezelfde weg terug. Daar werk ik aan. Ik heb ook les van Floris de Vries. Het is leuk op les, Floris en Tom zijn goede maar ook grappige trainers. We werken hard en hebben veel lol.

Golft je moeder ook? Nee. Mijn vader wel. Door hem ben ik gaan golfen. We begonnen samen met chippen in de tuin. Mijn moeder vindt het leuk dat ik golf. Volgens mij is ze best trots.

Heb je nog een tweede plan als je golfdroom niet lukt? Dan ga ik biologie studeren. Biologie krijg ik op het tweetalig VWO op scholengemeenschap Broklede in Breukelen waar ik op zit. Ik ben een fan van Freek Vonk. Ik hou van kijken naar dieren. Vooral van panters en tijgers. Mooi om de techniek te zien hoe dieren elkaar opeten.

Raslèn moert zijn moeder.,,Ze vindt het leuk dat ik golf. Volgens mij  is ze best wel trots.''
Afbeelding