Lezers Schrijven

Olifanten

Na het lezen van het artikel over golfen in Chiang Mai, bleef ik in verbijstering achter. Tegen het einde van het artikel wordt gezegd dat rijden op olifanten niet meer kan, maar dat het wassen van deze beesten nog wel tot de mogelijkheden behoort. Belachelijk. Olifanten zijn wilde dieren, die prima voor zichzelf kunnen zorgen. Door het bezoeken, en dus steunen, van plaatsen waar dit gebeurt, wordt deze vorm van 'wild life' toerisme in stand gehouden. En dat is een kwalijke zaak. Dieren die jarenlang in gevangenschap hebben geleefd, kunnen niet zomaar worden teruggezet in het wild. Hartstikke goed dat er opvangplekken zijn, maar het aanmoedigen van contact om financieel gewin is iets waar we met z'n allen fel op tegen moeten zijn. Ik betreur het ten zeerste dat een magazine als de uwe hier geen rekening mee houdt.

Beau Kooij

Vlaardingen

Korte broek

Zelf golf ik al een aantal jaar. En wat bij mijn homecourse opvalt is dat, ondanks regelmatige verzoeken, men geen pitchmarks repareert, geen uitgeslagen plaggen teruglegt, sigarettenpeuken neergooit en bunkers niet aanharkt. Dit heb ik tourspelers wel zien doen. En als men daar nu eens een voorbeeld aan neemt, dan zou de baan er mooier bij liggen.
Daarnaast valt het mij op dat wanneer men het kledinggedrag van de tourspelers zou volgen er niet zou worden gespeeld in spijkerbroek of broeken met legerprint en meer van dat soort vrijetijdskleding die mijns inziens niet op de golfbaan passen. Leo van der Ruit ageert in zijn column tegen een mooie korte broek zoals men in Zuid-Afrika heeft gedragen. Maar dat doet voor mij geen afbreuk aan de beleving van de golfsport. Ik heb mij er in ieder geval niet aan gestoord.
Herman Holla
Montfoort