Manager Peter Hemmen (links) neemt namens Het Rijk van Nunspeet de award in ontvangst. (Foto Ferry van Dongen)
Manager Peter Hemmen (links) neemt namens Het Rijk van Nunspeet de award in ontvangst. (Foto Ferry van Dongen)

Zakelijke golfers stemmen massaal voor nieuwe award

Nunspeet beste businessbaan

Mooi nieuws voor Het Rijk van Nunspeet en manager Peter Hemmen. De golfcourse werd recent uitgeroepen tot beste businessbaan van 2019. In die race werden Golfbaan Bentwoud en Prise d'Eau verslagen. De uitverkiezing was een initiatief van The Company Golf Club.

The Company Golf Club zag aanleiding voor het uitschrijven van een nieuwe verkiezing waarbij zakelijke golfers in Nederland is gevraagd te stemmen, omdat er werd geconstateerd dat de zakelijke golfer anders kijkt naar een accommodatie dan iemand die als particulier voor een rondje golf naar een baan op zoek gaat.

Enkele honderden zakelijke golfers brachten gedurende twee maanden hun stem uit. Daarbij werd gelet op een aantal criteria zoals gastvrijheid, pro-actieve houding van medewerkers en management, layout van de baan en onderhoud, kwaliteit lunch en diner, baancatering, bediening, zakelijke faciliteiten en de totale prijs/kwaliteit-verhouding.

In het afgelopen jaar bezocht The Company Golf Club met haar leden meer dan veertig golfbanen in Nederland. Op basis van de ervaringen op die banen is een voorselectie gemaakt van negen banen waar een goede service en kwaliteit werd ervaren. Uit die selectie hebben honderden zakelijke golfers hun favoriete golfbaan gekozen.

Stemmen

Dat werd dus Het Rijk van Nunspeet. Die baan in het hart van de Veluwe kreeg 44 procent van de stemmen en dat was ruim voldoende om de award in de wacht te slepen. Golfbaan Bentwoud volgde met 34 procent, terwijl op Prise d'Eau twintig procent van de stemmen werd uitgebracht.

Dat leidde uiteraard tot vreugde bij Peter Hemmen, de man die sinds vorig jaar de scepter zwaait op Nunspeet. Eerder maakte Hemmen al indruk met zijn werkzaamheden bij Golfclub Zwolle, waar hij het niveau van zakelijk golfen eveneens flink omhoog bracht. In Nunspeet is de manager daar dus met zijn team opnieuw in geslaagd.

Ontwikkelen

The Company Golf Club wil met het initiatief Beste Business Baan golfbanen enthousiasmeren zich verder te ontwikkelen tot volwaardige businesslocaties waar het de zakelijke golfer aan niets ontbreekt. Het gemiddelde bestedingspatroon van de zakelijke golfer is nu eenmaal hoger dan dat van de reguliere bezoeker, maar daar verwacht hij of zij dan ook meer voor terug. Een mooie uitdaging om daar als management van een golfbaan meer focus op te leggen.

Ook komend jaar wordt de verkiezing Beste Business Baan weer uitgeschreven en zullen op basis van het succes van dit jaar meer golfbanen in de gelegenheid worden gesteld zich hiervoor op te geven.

Over de winnaar Het Rijk van Nunspeet is The Company Golf Club bijzonder lovend.

'Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is zonder twijfel de mooiste golfbaan van de Veluwe.

Dankzij de ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze sfeervolle 27-holes bosbaan.

Verhoogde afslagplaatsen, met een fraai uitzicht op datgene wat komen gaat, maken een golfronde op Het Rijk van Nunspeet tot een belevenis. De zandgrond, het geavanceerde beregeningssysteem en het zorgvuldige baanonderhoud zorgen ervoor dat de baan onder alle weersomstandigheden in topconditie verkeert.' Niets voor niets, zo wordt geconcludeerd, groeide het ledental per 1 januari met maar liefst 200 leden en was het aantal leden dat stopte nooit zo laag.